Συγκλονίζει ο πατέρας του  Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. «Βρίσκομαι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση» είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. 

Σύμφωνα με το Thestival.gr, ερωτηθείς για τη «συγγνώμη» που ζήτησαν τη Δευτέρα (23/01) ενώπιον του δικαστηρίου τέσσερις εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση, είπε:

«Θα προτιμούσα την συγγνώμη να την πουν μπροστά στο μνήμα του Άλκη μου».

«Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας»

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη που συνεχίζεται σήμερα 24 Ιανουαρίου, ο πρώτος μάρτυρας ήταν ένας εκ των δύο φίλων του Άλκη που είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ανέφερε ότι «το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του.

«Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας» μου είπε ο ίδιος. Είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα.

Ένταση μεταξύ δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης

Κατά τη διάρκεια της δίκης επικράτησε ένταση μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η δίκη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ζήτησε να λάβει τον λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, Βασίλης Ταουξής, προκειμένου να κάνει δήλωση, σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούγιας απάντησε σε υψηλούς τόνους και ακολούθησαν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, η εξέτασή του οποίου είναι σε εξέλιξη.


cnn.gr