Με… μπούσουλα το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο του περσινού καλοκαιριού και με προσδοκίες για μια ακόμη μεγάλη διάκριση, αναχώρησε το πρωί της Κυριακής (19/6) για το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, μέσω Βουδαπέστης, η εθνική ανδρών. Στον όμιλο του Ντέμπρετσεν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρει απέναντί της, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τις Κροατία (21/6), Ιαπωνία (23/6) και Γερμανία (25/6).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε λίγο πριν από την αναχώρηση στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είναι το πρώτο μεγάλο event, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πάντα μια σπουδαία διοργάνωση. Υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα.

Πάντα σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση είναι σημαντικό ποια θέση θα καταλάβεις στον Όμιλο. Έχουμε, λοιπόν, τρία σημαντικά παιχνίδια, με πιο δύσκολο το πρώτο και θέλουμε να δούμε εκεί σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και σε ποια θέση θα βρεθούμε ώστε να καθοριστεί η συνέχεια.

Πάμε με αυτοπεποίθηση, αλλά και ταπεινότητα και αυτό που θα δείτε είναι ότι θα κάνουμε την καλύτερή μας προσπάθεια για να φέρουμε μια νέα διάκριση. Είχαμε λίγο καιρό για προετοιμασία, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Είναι μεγάλη μου τιμή που πάω σε τέταρτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα».

Ο αρχηγός της εθνικής Γιάννης Φουντούλης επισήμανε: «Προερχόμαστε από μια σημαντική επιτυχία, πέρυσι και στόχος μας είναι πάντα πλέον οι ψηλές θέσεις. Είμαστε μια ανανεωμένη ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά θεωρώ πως έχουμε την ποιότητα να διεκδικήσουμε κάτι μεγάλο και σε αυτή τη διοργάνωση.

Η ευθύνη πάντα είναι μεγάλη, όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου, όμως αυτό που έχουμε πετύχει δεν πρέπει να μας βαραίνει και να μας αγχώνει, αλλά να το χρησιμοποιήσουμε σαν κίνητρο έτσι ώστε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο».

Στην αποστολή μετέχουν οι αθλητές: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Γιάννης Φουντούλης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Γούβης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος.


Πηγή