Μετά την καταγγελία της 16χρονης, άρχισαν να ανοίγουν και άλλα στόματα, απολογείται την Τρίτη

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στην «επιφάνεια», όσον αφορά στον ιερέα στα Κάτω Πατήσια, που σύμφωνα με καταγγελία βίαζε ανήλικη, ενώ τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα καταγγελία μαθήτριας για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Ο 37χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφία. 

Για τη φρικτή εμπειρία της, η ανήλικη κατέθεσε: «Όταν άρχισα να πηγαίνω στο Λύκειο, σταμάτησα να πηγαίνω πια στο κατηχητικό. Είπα στη μαμά μου ότι δεν θέλω να ξαναπάω στο κατηχητικό και τότε ήταν και η περίοδος που άρχισε και ο κοροναϊός και όλα αυτά και ήμουν αρκετά στο σπίτι μου. Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω».

Την ώρα που ήταν παρούσα και ειδική παιδοψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, η κοπέλα διέκοπτε συχνά την κατάθεσή της και ξεσπούσε σε λυγμούς. «Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου.

Τέλη Αυγούστου, έτυχε να δω μία ταινία που είχε κάνει με το βιασμό, και μου ήρθαν όλα αυτά τα σκηνικά στο νου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς και τότε κατάλαβα ότι κάτι έπρεπε να κάνω γι’ αυτό, ότι πρέπει να το πω σε κάποιον αυτό που μου είχε συμβεί», είπε η ίδια.

Πάντως, μετά την καταγγελία της 16χρονης, άρχισαν να ανοίγουν και άλλα στόματα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, γυναίκα αποκάλυψε ότι ο ιερέας ήθελε να μιλήσει ιδιαιτέρως με την κόρη της, που ήταν λεχώνα, κάτι που η μητέρα της δεν επέτρεψε.

Βανδαλισμός στον Ιερό Ναό

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στα Κάτω Πατήσια, όπου λειτουργούσε ο ιερέας και πατέρας τριών παιδιών, ενώ με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο 37χρονος τέθηκε σε αργία μέχρι να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα.

Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες. Θυμίζουμε ότι συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφία. Ο 37χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ διερευνώνται και άλλες καταγγελίες.

«Της μόδας οι καταγγελίες»

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος του ιερέα αμφισβήτησε την αξιοπιστία του κοριτσιού, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι «της μόδας» αυτού του είδους οι καταγγελίες, οι οποίες γίνονται δηλαδή μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την υποτιθέμενη πράξη.

«Για να υφίσταται βιασμός νομικά θα πρέπει να υπάρχουν δύο στοιχεία: την ιατροδικαστική εξέταση και εκτός από τη σωματική απειλή για την ακεραιότητά της θα πρέπει να έχει την απειλή της ζωής της να εξαναγαστεί να έρθει σε συνουσία με τον ιερέα. Δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο, κανένα φωτογραφικό υλικό που να στοιχειοθετεί μία επαφή με τον ιερέα», είπε τονίζοντας πως δεν υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδεικτικά μέσα για να αποδειχτεί το έγκλημα του βιασμού.», είπε συγκεκριμένα χθες ο δικηγόρος του ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Mega.

«Έχουμε το εξής παράδοξο: Έχουμε μία καταγγελία και κανένα αποδεικτικό μέσο, κανένα μήνυμα. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι της είχε στείλει σε φωτογραφία τα γεννητικά όργανα του. Γιατί δεν κράτησε αυτά τα στοιχεία να τα παραθέσει στον ανακριτή για να αποδείξει ότι ο ιερέας είναι ένα τέρας; Ο ιερέας αρνείται τις κατηγορίες, γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις. Μήπως εάν δεν υπάρχουν οι αποδείξεις να μην κατηγορούμε και να μην καταδικάζουμε έναν άνθρωπο; Έγινε μόδα πλέον να καταγγέλλουμε βιασμούς! Όταν τα κορίτσια υφίστανται ψυχολογική πίεση θα πρέπει να τα καταγγέλλουν αμέσως, όχι να περιμένουν τρία ή τέσσερα ή πέντε χρόνια», είπε.

Ο δικηγόρος υποστήριξε μάλιστα πως η 16χρονη ήταν εκείνη που έστελνε άσεμνα μηνύματα στον ιερέα και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία επιβαρυντικά για τον πελάτη του.


vradini.gr