Αιωρούμενη γέφυρα, πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Εύηνου, αναγκάστηκαν να περάσουν μαθητές από την Αιτωλοακαρνανία για να επιστρέψουν από το σχολείο τους.

Οι μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα Ναυπακτίας, μπορεί να πήγαν κανονικά στο σχολείο τους το πρωί της Πέμπτης (26/1), ωστόσο στον γυρισμό, εξαιτίας μεγάλης κατολίσθησης στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου, αναγκάστηκαν να περάσουν από αυτό το επικίνδυνο σημείο.

Έτσι, διέσχισαν 70 μέτρα αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά, φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου.

Ωστόσο, υπήρχε και άλλη διαδρομη που θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει τα παιδιά για να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους, διαμέσου Ανάληψης και Χάνι Μπανιά.

Ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, υποστήριξε μιλώντας στο OPEN ότι η περιφέρεια δεν ενημερώθηκε.

«Αντί το μεσημέρι να ειδοποιηθούμε, ώστε να φιλοξενήσουμε τα παιδιά σε ξενοδοχείο ή να μεταβεί ο οδηγός μέσα από την επαρχιακή οδό γέφυρας Μπανιάρη-Γανίου, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα σπίτια τους πήγαν σε έναν βασικό δρόμο και μπήκαν μέσα στο κουβούκλιο, που περνάει πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό, που είχε στάθμη νερού 10 μέτρα Από ό,τι με ενημέρωσαν συνεννοήθηκαν ο οδηγός και οι γονείς. Αυτό το αγνοούσε η περιφέρεια» είπε χαρακτηριστικά.

cnn.gr