Ανοιχτή γραμμή Αυγενάκη – Οικονόμου: Αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης στην Θεσσαλονίκη

Η άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από 100 χουλιγκάνους η Κ16 της Σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε σοκ και οργή σε όλη την Ελλάδα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενημερώθηκε αμέσως για το θλιβερό περιστατικό που συνέβη στα γήπεδα των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη και με ανάρτησή του στα social media, καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα δείξει μηδενική ανοχή στη βία.

Ο Αυγενάκης τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και πληροφορείται τις εξελίξεις της σχετικής έρευνας για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Παράλληλα, την Τετάρτη (11/9) ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, προκειμένου να συσταθεί επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας, αλλά και των προσυνεννοημένων αγώνων.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια οργανωμένη επίθεση δεκάδων οπαδών εναντίον 15χρονων ποδοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και πληροφορείται τις εξελίξεις της σχετικής έρευνας για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Το πρωτοφανές περιστατικό επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη προτεραιότητας, που έχει θέσει η Κυβέρνηση, για τα ζητήματα ασφάλειας στα γήπεδα και αντιμετώπισης της βίας, υπό το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Δρομολογείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή η πρώτη δέσμη μέτρων που είχε συναποφασιστεί και ανακοινωθεί προ ολίγων ημερών, στην κοινή σύσκεψη με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Υπογράφτηκε ήδη, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τελευταία ετήσια παράταση νομιμοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν 100 εκατομμύρια από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του ΥΠΕΣ για τον εκσυγχρονισμό τους.

Επιπλέον, μεθαύριο Τετάρτη, σε συνάντηση με τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου, FIFA/UEFA, που αποδέχθηκαν σχετική πρόσκληση του κ. Αυγενάκη, θα συσταθεί επιτροπή αντιμετώπισης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων.

to10.gr

Αφήστε μια απάντηση