Καινοτόμες εφαρμογές στον τουρισμό

Περιφερειακό Συνέδριο για το έργο «InnoXenia :Καινοτομία στον Τουρισμό στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής – Ιονίου» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών (Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών 38-40). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωϊ.

Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του «InnoXenia» και να αναδειχθούν καινοτόμες εφαρμογές για τον τουριστικό κλάδο που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις Περιφέρειες, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα περιφερειακό σύστημα καινοτομίας (RIS) για τον τουρισμό σε κάθε περιοχή.

Στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου συμμετέχουν ως εισηγητές ο Κωνσταντίνος Τζαμαλούκας, Υπεύθυνος Έργου INNOXENIA στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δρ. Αθανάσιος Καλογεράς, Διευθυντής Ερευνών του Ερευνητικού Κέντρου «ΑΘΗΝΑ» του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ), ο Αλκιβιάδης Παναγόπουλος, Καθηγητής, και η Μαρία Αργυροπούλου του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει τοποθετήσεις από τους Δρ. Σωτήριο Βαρελά, Μεταδιδακτορικό Ερευνητή και Διδάσκοντα στον Ηλεκτρονικό Τουρισμό του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τον Γεώργιο Καραμπάτο, Εκτελεστικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Οι Δρόμοι της Ελιάς».

Το Περιφερειακό Συνέδριο ολοκληρώνεται με Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας, που θα συντονίσει ο Νικόλαος Δημητριάδης Διευθυντής της STRATIS ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΕ.

Σε συζήτηση εκτός από τους εισηγητές των ενοτήτων, θα συμμετέχουν  ακόμη ο Γιώργος Στρογγυλόπουλος του Γραφείο Καινοτομίας του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», και η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, Ιδρύτρια και Αρχισυντάκτρια του Travel Daily News Network.

patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση