Αρχική ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑ Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου: Οι Δάσκαλοι της Α΄ Τάξης Δημοτικού στα θρανία

Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου: Οι Δάσκαλοι της Α΄ Τάξης Δημοτικού στα θρανία

Ολοκληρώθηκε   με επιτυχία η Επιμορφωτική Ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης που οργανώθηκε από το ΠΕΚΕΣ Δυτικής  Ελλάδας και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λαμπρινή Πασχέντη» του Δημοτικού  Σχολείου Δοκιμίου.

Η ημερίδα απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης της 3η Περιφέρειας Δημ. Σχολείων Π.Ε. Αιτωλ/νίας και συμμετείχαν, ως επιμορφωτές, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) ΠΕ70 Δημήτρης Σακκούλης και Θεοφάνης Βαλμάς. Θέμα της ημερίδας ήταν «Η  Διδακτική προσέγγιση της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών στην Α΄τάξη». Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, μέσα από συμμετοχικές πρακτικές και εργαστήρια να μελετήσουν ζητήματα όπως η στοχοθεσία των μαθημάτων της Γλώσσας και των Μαθηματικών στην Α΄ τάξη, η διδακτική μεθοδολογία και η ανάδειξη καλών παιδαγωγικών πρακτικών. Στο πλαίσιο της ημερίδας συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα συνεργασίας των εκπαιδευτικών με τους γονείς της  Α΄ τάξης, ορθολογικής διαχείρισης του διδακτικού χρόνου και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών εκπαιδευτικού υλικού. Στο περιθώριο της ημερίδας παρέστη και το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων Δοκιμίου που είχε μια εποικοδομητική συζήτηση για εκπαιδευτικά θέματα με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ).

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί μέρος σειράς επιμορφωτικών δράσεων για τους εκπαιδευτικούς της Α΄ τάξης που έχει προγραμματίσει το ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας στο νομό μας (Μεσολόγγι 25/9, Ναύπακτος 1/10 & Αμφιλοχία 2/10).

sinidisi.gr

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com