Χωρίς τιμωρία η δολοφονία του Θανάση Λαζανά από Αφγανούς στην Πάτρα!

Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο της Πάτρας ο Αφγανός που αντιμετώπισε την κατηγορία της  ανθρωποκτονίας του 30χρονου Θανάση Λαζανά  στις Ιτιές, στην οδό Σουνίου, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής -Πατραϊκής, τον Μάιο του 2012.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Αφγανό καθώς όπως έδειξε το dna το αίμα που βρέθηκε στην μπλούζα του δεν ήταν του θύματος ενώ δεν μπόρεσε και να εξακριβωθεί εάν ο κατηγορούμενος ήταν εκείνος που έδωσε το μοιραίο χτύπημα στο θύμα.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι το περιστατικό είχε γίνει το 2012 και στην δολοφονία του 30χρονου με έξι τουλάχιστον μαχαιριές εμπλέκονταν τρεις Αφγανοί, εκ των οποίων μόλις ο ένας είχε συλληφθεί, ενώ οι άλλοι δύο παραμένουν άγνωστοι έως και σήμερα.

Ο 17χρονος που είχε συλληφθεί  είχε ομολογήσει την εμπλοκή του, ότι ήταν δηλαδή στην παρέα των τριών Αφγανών, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε το θύμα.

Ο Αφγανός λόγω της ηλικίας του είχε μεταφερθεί σε Ίδρυμα κράτησης Νέων στο Βόλο από το οποίο διέφυγε ύστερα από έξι μήνες. Στη συνέχεια γύρισε στο Αφγανιστάν και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών ερήμην του.

Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα, συνελήφθη κι έμεινε φυλακισμένος μέχρι το δικαστήριο που τον αθώωσε μετά από έφεση που άσκησε. Το περιστατικό είχε ξεκινήσει από τον σκύλο του 30χρονου. Η δολοφονία του είχε ξεσηκώσει την περιοχή των Ιτεών και των νότιων συνοικιών της Πάτρας, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την κατάσταση.

dete.gr