Στουρνάρας για Ντράγκι: Πόσο τυχεροί είμαστε που ήταν στην ΕΚΤ και έσωσε το ευρώ

Δείπνο προς τιμή του κεντρικού Ευρωπαίου τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι παρέθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας στο δώμα της Τράπεζας της Ελλάδας. Σε αυτό παρακάθισαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι υπουργοί: Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης – Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υφυπουργός Οικονομικών  κ. Ζαββός, ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι επικεφαλείς των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο Γιάννος Τσακλόγλου, στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδας και 16 ακαδημαϊκοί.

Πριν από το δείπνο, ο κ. Ντράγκι αναγορεύτηκε σε ακαδημαϊκό ( ξένος εταίρος) από την Ακαδημία Αθηνών τιμώντας τον έτσι για τις προσπάθειες που έκανε για την διάσωση του ευρώ στην χώρα μας.

Φυλακές : Απειθαρχία, υπερπληθυσμός και υποστελέχωση τα προβλήματα στις φυλακές

Στην αρχή του δείπνου (που ήταν ένας φρεσκότατος ροφός) ο κ. Στουρνάρας σε μια σύντομη προσφώνησή του καλωσόρισε τον κ. Ντράγκι, λέγοντας ποσό τυχεροί είμαστε που ήταν σε αυτή τη θέση στην ΕΚΤ και έσωσε το ευρώ. Εν συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Ντράγκι.

Στα πηγαδάκια το κύριο θέμα ήταν τα κόκκινα δάνεια, η ποσοτική χαλάρωση, οι πιθανότητες που έχει η χώρα μας για επενδύσεις, πως θα κινηθεί η διάδοχος του κ. Ντράγκι στην ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Την Τετάρτη το πρωί ο κ. Ντράγκι προτού αναχωρήσει επιστρέφοντας στη Φρανκφούρτη, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη,συνοδευόμενος απλό τον κ. Στουρνάρα.

Γνωρίστε τον κόσμο, με εικόνες και βίντεο, μπροστά και πίσω από τις κάμερες του One Channel #onechanneltovima.gr