Ο Μαρτίνς θα βρει λύση και σε αυτό το πρόβλημα…

Το χειρότερο που μπορεί να πάθει ο Ολυμπιακός μετά το κακό αποτέλεσμα και την κακή εμφάνιση στο Βελιγράδι, είναι να αρχίσει να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του. Για την ακρίβεια, γύρω από ένα περιβάλλον στο οποίο θα καλλιεργείται η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια σχετικά με τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας.

Αντί λοιπόν να αναμετρηθεί με συγκεκριμένες αδυναμίες και να τις καταπολεμήσει, να μπει στην δίνη μιας εσωστρέφειας και εν τέλει αμφιβολίας όλων για όλους. Ο,τι πέτυχε εδώ και ενάμιση χρόνο ο Ολυμπιακός είναι αποτέλεσμα σχεδίου που υπηρετήθηκε αν και υπήρξαν στιγμές που έγιναν δεύτερες σκέψεις πάνω σε αυτό.

Η αναμέτρηση στο Βελιγράδι μπορεί να χρησιμεύσει για να αντιμετωπιστούν αδυναμίες και όχι για να επανέλθουν λογικές αποκαθήλωσης. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να ασχοληθεί επισταμένα με μια τάση που υπάρχει να χάνει η ομάδα του το προβάδισμα σε παιχνίδια κρίσιμα και ειδικά εκτός έδρας.

Αυτό που έγινε στο Βελιγράδι το είδαμε φέτος και στο ΟΑΚΑ. Το είδαμε πέρσι με την ΑΕΚ που ισοφαρίστηκε στο τέλος. Το είδαμε και με την Μίλαν εκτός έδρας αλλά επρόκειτο για την Μίλαν. Παναθηναϊκός, περσινή ΑΕΚ και Ερυθρός Αστέρας δεν είναι καλύτερες ομάδες από τον Ολυμπιακό και δεν ήταν ούτε στα συγκεκριμένα παιχνίδια. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το θέμα είναι λιγότερο αγωνιστικό και περισσότερο ψυχολογικό αλλά εδώ είναι που πρέπει ο κόουτς να βρει περί τίνος πρόκειται και να το θεραπεύσει.

Μιλάμε για τρανταχτή αδυναμία που η αντιμετώπισή της δεν μπορεί να περιμένει. Όταν κατά τη διάρκεια του αγώνα χάνεις σε ένταση και πέφτει ο ρυθμός σου χρειάζεται -πέραν της έγκαιρης διάγνωσης από τον πάγκο- και έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης. Ίσως, η επίσπευση των αλλαγών θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για να ξαναβρεί η ομάδα τον ρυθμό της. Ολα αυτά έχει νόημα να αναλυθούν και να τα ξανακοιτάξει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Να “τρελαθεί” με αυτούς που πρώτα τον κατηγόρησαν για τι δεν κάνει ροτέισον και μετά τον οικτίρουν γιατί έκανε δεν έχουν καμιά αξία και υπόσταση. Είναι εύκολες κουβέντες για να γεμίζουν κείμενα και ώρες ραδιοφωνικών προγραμμάτων. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια πορεία που η κατεύθυνσή της έχει ήδη επιβεβαιωθεί. Ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του έχουν τα περιθώρια και τα εργαλεία να κάνουν τις αναπροσαρμογές που χρειάζονται.

Ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον φιλόδοξο Άρη, εκείνο που ενδιαφέρει είναι να παρουσιαστεί ένας κανονικός Ολυμπιακός με ένταση στο παιχνίδι του και πολλές τελικές προσπάθειες. Και με κάτι ακόμα: Μια άμυνα που δεν θα κάνει προσφορά τα γκολ στους αντίπαλους επιθετικούς…

to10.gr