Δίπλα στο γραφείο της θα κοιμάται η Φον ντερ Λάιεν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 60 ετών, αποφάσισε να διαμορφώσει έναν χώρο κατοικίας δίπλα στο γραφείο της, στον 13ο όροφο του κτιρίου Μπερλεμόν, το οποίο αποτελεί την έδρα του θεσμού στις Βρυξέλλες.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η κυρία Φον ντερ Λάιεν ζήτησε να διαμορφωθεί μια κατοικία μέσα σε έναν χώρο περίπου 25 τ.μ., δίπλα στο γραφείο της, για τις νύχτες που θα περνάει στις Βρυξέλλες», εξήγησαν οι συνεργάτες της, επιβεβαιώνοντας πληροφορία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Η Φον ντερ Λάιεν πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου. «Η κατοικία της θα παραμείνει στο Αννόβερο», διευκρίνισαν οι συνεργάτες της. «Αποφάσισε να διαμορφώσει αυτόν τον μικρό χώρο μέσα στο φρουρούμενο κτίριο της Κομισιόν παρά να μείνει σε ένα διαμέρισμα ή σε ξενοδοχείο. Εκτός από την ασφάλεια, η επιλογή αυτή έχει ένα πρακτικό πλεονέκτημα: έτσι, θα αποφεύγει τα προβλήματα της οδικής κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες».

Ο προκάτοχός της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, 64 ετών, είχε επίσης διατηρήσει την κατοικία του στο Λουξεμβούργο και είχε επιλέξει «να μισθώσει ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. μέσα σε ένα ξενοδοχείο, έναντι 3.250 ευρώ τον μήνα», όπως είχε διευκρινίσει σε συνέντευξή του στην Bild am Sonntag.

kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση