Σένκεφελντ: «Σόου όλο αυτό με το VAR – Ηταν καθαρό το γκολ μας»

Πυρ και μανία με τους διαιτητές του παιχνιδιού με την Ξάνθη (0-1) είναι άπαντες στον Παναθηναϊκό, με τους Πράσινους να διαμαρτύρονται για το γκολ που πέτυχαν στο πρώτο μέρος και ακυρώθηκε, αλλά και το γκολ που δέχθηκαν στο τέλος, το οποίο ήταν οφσάιντ.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ξέσπασε κατά πάντων, με τον σέντερ μπακ του Τριφυλλιού να εκφράζει ανοιχτά την έντονη δυσαρέσκειά του για τις διαιτητικές αποφάσεις. «Είναι μόνο ένα… σόου, όλο αυτό με το VAR!», ανέφερε αρχικά και επισήμανε ότι το γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος ήταν καθαρό και κακώς ακυρώθηκε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπαρτ Σένκεφελντ:

«Έπρεπε να «τελειώσουμε» το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και το γκολ που σημειώσαμε ήταν κανονικό. Δεν ξέρω… Ειλικρινά δεν ξέρω τι έγινε εδώ με το VAR… Με τους διαιτητές κι όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω τους. Αν στο VAR δείξει ότι είναι γκολ, τότε φίλε μου είναι γκολ! Όλοι μας είπαν και το είδαμε και μετά πως ήταν καθαρό γκολ…».

-Για το γκολ της Ξάνθης που ήταν οριακά οφσάιντ: «Αυτό είναι το πρόβλημα λοιπόν εδώ. Δεν έχει σημασία αν υπάρχει VAR ή όχι. Αν θέλουν να δώσουν γκολ, θα δώσουν γκολ. Αν δεν θέλουν να δώσουν γκολ, δεν θα το δώσουν. Είναι μόνο ένα… σόου, όλο αυτό με το VAR. Έτσι φάνηκε τουλάχιστον με όσα έγιναν σε αυτό τον αγώνα. Μόνο ένα σόου. Θα πρέπει να δούμε και τους εαυτούς μας, πως έπρεπε να σκοράρουμε και να «τελειώσουμε» αυτό το παιχνίδι, γιατί στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κυρίαρχοι. Στο β’ ημίχρονο δεν ήμασταν το ίδιο καλοί, διότι άλλαξαν την εικόνα τους με τις αλλαγές τους και δυσκολευτήκαμε λίγο παραπάνω. Στο τέλος της ημέρας όμως, προσωπικά θα στέκομαι στο πλευρό της ομάδας μου και θα είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Πάντα θα το κάνω. Και στις καλές και στις άσχημες στιγμές. Μας πονάει πολύ η ήττα και κυρίως ο τρόπος που ήρθε αυτή η ήττα, όμως πάντα πρέπει να σηκώνεσαι και να παλεύεις».

-Για το πώς μπορεί να συνέλθει η ομάδα μετά το άσχημο ξεκίνημα: «Νομίζω πως το είδατε αυτό σήμερα. Είδατε το πώς. Σαφώς το αποτέλεσμα ήταν πολύ άσχημο, όμως με αυτόν τον τρόπο πρέπει να παίζουμε και πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Να είμαστε θετικοί και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο. Έτσι θα ανέβουμε ξανά, γιατί είδατε πως έχουμε ποιότητα σαν ομάδα. Είδατε τον αντίπαλό μας σε αυτό το ματς, ήταν 2ος πριν ξεκινήσει η αγωνιστική και τον… διαλύσαμε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είχαν ούτε μία ευκαιρία. Ούτε μία… Και μετά… Δεν μπορώ να το καταλάβω όλο αυτό με το VAR. Δεν ξέρω τι έγινε εδώ πέρα. Γιατί να το βάλεις λοιπόν το VAR; Για το σόου; Ακόμη κι αν είναι μόνο μισό… πόδι, εφόσον είναι οφσάιντ πρέπει να το δώσεις. Κι αυτό είναι που μας ενοχλεί και μένα και όλους μας. Θέλω να παίζω δίκαια. Δίκαια! Αν χάσουμε, χάσαμε… Είμαι άντρας για να παραδεχθώ την ήττα μας μέσα στο γήπεδο. Αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Όχι έτσι… Πρέπει να το κοιτάξουν αυτό που έγινε αυτοί που είναι υπεύθυνοι».

-Για το αν θα πρέπει να υπάρχουν ξένοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια: «Έχω ακούσει πάρα πολλά πράγματα… Είμαι σε μεγάλη ένταση αυτή τη στιγμή και δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο για όλο αυτό. Αλλά στο τέλος της ημέρας εμείς πετύχαμε ένα καθαρό γκολ κι ο αντίπαλός μας ένα γκολ που είναι οφσάιντ. Όλοι θέλουμε να παίζουμε δίκαια, αυτό περιμένει κι ο κόσμος όταν έρχεται στο γήπεδο. Να δει δύο ομάδες να μάχονται και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος. Δεν ξέρω ποιοι είναι πίσω από αυτό, αλλά θα πρέπει να δουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να το ξανασκεφτούν όλο αυτό…».

to10.gr

Αφήστε μια απάντηση