Αχαΐα: Διακοπές ρεύματος… και για 400 ευρώ

Με το… δάχτυλο στο κόκκινο κουμπί των διακοπών, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της ΔΕΗ, με τις εντολές διακοπής του ρεύματος, να αφορούν μεταξύ άλλων αρκετά νοικοκυριά της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης Αχαΐας.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο νομός με δεδομένη την ανεργία και τα προβλήματα που τον χαρακτηρίζουν, παραμένει στις περιοχές που βρίσκονται στη λίστα με τα πρώτα ονόματα οφειλών προς την επιχείρηση. Νοικοκυριά και καταστήματα που δεν καταφέρνουν όχι μόνο να ανταποκριθούν στους τρέχοντες λογαριασμούς τους, αλλά και στους διακανονισμούς που έχουν «κλείσει», με το σύστημα να τους πετάει έξω όταν δεν είναι συνεπής στις δόσεις τους, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να μείνουν χωρίς φως και ρεύμα.

Oι νέες ρυθμίσεις που αποφάσισε η διοίκηση της ΔΕΗ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ενέργειας, δίνουν μια «ανάσα» στα νοικοκυριά από την άποψη ότι τους δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν στην πληρωμή του προκαταβολικού ποσού και να μπουν σε καθεστώς διακανονισμού που τους διασφαλίζει (σε περίπτωση που είναι βέβαια συνεπείς) τη μη διακοπή του ρεύματος του σπιτιού ή του καταστήματος τους. Πλέον πάντως διακοπές γίνονται ακόμη και για οφειλές… 400 ευρώ!

dete.gr

Αφήστε μια απάντηση