Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας: "Δεν έχουμε ούτε ασθενοφόρο"

Oύτε ασθενοφόρο δεν έχουν σε αρκετά σημεία της ενδοχώρας της Ηλείας και το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας.

Το συμβάν έχει συγκλονίσει άπαντες στην τοπική κοινωνία, ενώ ανέδειξε τις αδυναμίες που υπάρχουν από πλευράς υποδομών στη δημόσια υγεία.  Με αφορμή το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 52χρονης καθηγήτριας πανεπιστημίου , συζύγου του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννη Μουρμούρα, που εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς δεν λειτουργεί η θωρακοχειρουργική κλινική στο ΠΓΝΠ, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος αναδεικνύει το μείζον θέμα της υγειονομικής κάλυψης της περιοχής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο η περιοχή που δεν διαθέτει ούτε ασθενοφόρο. «Τόσο εγώ όσο και η τοπική κοινωνία, ότι είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το τραγικό γεγονός που συνέβη σε μία νέα γυναίκα, μία εξαιρετική επιστήμονα που πριν από λίγη ώρα είχε κάνει την εισήγησή της σε ένα εξαιρετικό συνέδριο που γίνεται αυτές τις ημέρες εδώ από το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας.

Αυτό το τραγικό γεγονός αναδεικνύει ένα μεγάλο πρόβλημα, ένα μεγάλο έλλειμμα της Αρχαίας Ολυμπίας. Όπως ξέρετε η Αρχαία Ολυμπία είναι σχεδόν ο δεύτερος πόλος επισκεψιμότητας από πλευράς τουριστών, όχι μόνο από την κρουαζιέρα αλλά και με διάφορους τρόπους από όλα τα μέρη του κόσμου».

Ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε πως το 2020 είναι μια Ολυμπιακή χρονιά με μεγάλες απαιτήσεις και δεν μπορεί η περιοχή να μην έχει κάλυψη. “Σε λίγους μήνες στις 12 μόλις Μαρτίου, 5 μήνες από τώρα, θα έχουμε εδώ και την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, και μιλάμε για το 2020, για μία Ολυμπιακή χρόνια.

Οι επισκέψεις, οι αποστολές, οι επίσημοι που θα έρθουν, αλλά και ο κόσμος, το πλήθος του κόσμου θα είναι μεγάλο, πιο πολύ από κάθε χρονιά. Με δεδομένο αυτό και ενόψει και των γεγονότων που προανέφερα, γίνεται επιτακτική η ανάγκη στην Ολυμπία να υπάρχει τουλάχιστον, πέραν του κέντρου υγείας που υπάρχει και που χρειάζεται πάντα από πλευράς ιατρικού προσωπικού να έχει μία πληρότητα, εκείνο που λείπει είναι το ασθενοφόρο.

Είναι πάγιο αίτημα και των προηγούμενων δημοτικών αρχών και όλων των φορέων της πόλης αυτό το ζήτημα να επιλυθεί. Ξέρετε ότι ειδικότερα με την κρουαζιέρα, οι ηλικίες των επισκεπτών είναι αρκετά μεγαλές , και δεν είναι λίγα τα γεγονότα που συμβαίνουν και στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία.

Αν λάβει δε, κανείς υπόψιν ότι η επισκεψιμότητα εξελίσσεται μέσα στο καλοκαίρι, τα προβλήματα που δημιουργούνται στον αρχαιολογικό χώρο από την ζέστη και από τις καιρικές συνθήκες αλλά και μέσα στην πόλη είναι πάρα πολλά, είναι πολύ πυκνά και πρέπει με έναν τρόπο να αντιμετωπιστούν».

Πηγή: ilialive.gr

Αφήστε μια απάντηση