«Ανάσα» λίγων ημερών για πολύτεκνη μάνα αλλά… θα την πετάξουν από το σπίτι!

Διαδικασία έξωσης για μία διαζευγμένη πολύτεκνη γυναίκα (μητέρα τεσσάρων παιδιών) βρίσκεται σε εξέλιξη, από Τράπεζα που είχε δανειοδοτήσει την οικογένεια. Το συνολικό χρέος είναι 110.000 ευρώ.

Η γυναίκα δεν κατάφερε εξαιτίας λανθασμένων νομικών χειρισμών να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, και η τράπεζα παρουσιάζεται ανένδοτη. Ο δικηγόρος την ενημέρωσε πως θα πρέπει μέχρι αύριο στις 9 το πρωί να έχει φύγει από το σπίτι της. Η γυναίκα εκτός των άλλων αντιμετωπίζει και έναν ακόμη Γολγοθά, καθώς μεγαλώνει παιδί με ειδικές ανάγκες (το ένα απο τα τέσσερα). Η γυναίκα είναι σε απόγνωση και ήδη φορείς και συλλογικότητες σπεύδουν να της συμπαρασταθούν. Αμεση ήταν η παρέμβαση του Δήμου μέσω της αντιδημάρχου Βίβιαν Σαμούρη. Τελικά ο Δικαστικός Επμελητής δεν μετέβη στο σπίτι της στην περιοχή του Ψάχου το πρωί της Τετάρτης, αφού εξασφαλίστηκε ολιγόημερη παράταση.

Όπως ενημερώθηκε το σπίτι, βγήκε στο σφυρί μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ο οποίος έγινε στην Κεφαλλονιά. Μάλιστα ο δικηγόρος της στην Αθήνα, την ειδοποίησε το απόγευμα της Τρίτης πως το πρωί της επομένης το σπίτι θα πρέπει να σφραγιστεί αφού πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη.

Η γυναίκα  έστειλε τα παιδιά σε συγγενικό τους πρόσωπο στην Αθήνα προκειμένου να μην ζήσουν αυτές τις στιγμές και περιμένει υπομονετικά να δει αν υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί το αυριανό «ραντεβού» που της έδωσαν από την τράπεζα.

Αυτό που ζητούσε  είναι μια πίστωση χρόνου προκειμένου να μπορέσει να μαζέψει τα πράγματά της και να βρει ένα νέο σπίτι για να στεγάσει την οικογένειά της. Δουλειά δεν έχει αυτόν τον καιρό και δεν υπάρχουν συγγενείς κοντά της προκειμένου να την βοηθήσουν. Όπως η ίδια δηλώνει βρίσκεται σε απόγνωση και έχει χάσει τα πάντα. Χώρισε από τον σύζυγό της, είναι άνεργη, μένει σε ένα σπίτι που απεκτήθη με στεγαστικό δάνειο. Μάλιστα ενημέρωσε και την αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη πως έκανε ενέργειες να μπει στον νόμο Κατσέλη, όμως εξαπατήθηκε από δικηγόρο.

Τελικά η παράταση που της δόθηκε είναι μερικών μόνο ημερών (θα πρέπει να φύγει εντός Οκτωβρίου) όμως και πάλι η γυναίκα… δεν θα έχει που να μείνει. Μαζί με τα 4 ανήλικα παιδιά της.

dete.gr