Υποψήφια περιοχή «INHERITURA» είναι το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού

Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο INHERIT που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «INTERREG MED».

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι και 3 υποστηρικτικοί εταίροι από 10 χώρες της Μεσογείου με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στόχος του έργου είναι η προστασία και η προώθηση της φυσικής κληρονομιάς σε Μεσογειακούς παράκτιους και θαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς.

Σημαντικός στόχος του έργου είναι επίσης η δημιουργία περιοχών «INHERITURA», δηλαδή παράκτιων περιοχών της Μεσογείου με φυσική κληρονομιά, με μεγάλη τουριστική κίνηση, στις οποίες ωστόσο λαμβάνουν χώρα ενέργειες προστασίας και αξιοποίησης του περιβάλλοντος μέσω δράσεων από κάτω προς τα πάνω (bottom-up activities).

Για το Πανεπιστήμιο Πατρών, υποψήφια περιοχή «INHERITURA» είναι το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, στην οποία αναμένεται να λάβουν χώρα οι πιλοτικές δράσεις του έργου INHERIT.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Ημερίδα του έργου INHERIT, την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Αρχοντικoύ Παλαιολογίνας, στα Καλάβρυτα (Αγίου Αλεξίου, 250 01).

Μεταξύ άλλων, στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί αναλυτικά το έργο INHERIT και οι πιλοτικές του δράσεις. Στο σύνδεσμο https://drive.google.com/open?id=1JWwhf4cxd8_CP6KO0e3IHt49EKBlMswD μπορείτε να βρείτε την ατζέντα της Ημερίδας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρευρεθείτε στην ημερίδα, μπορείτε να αποστείλετε email στο vmantadaki@upatras.gr με τίτλο «Ημερίδα INHERIT» και κείμενο το ονοματεπώνυμό σας και την ιδιότητά σας.

patrastimes.gr

Αφήστε μια απάντηση