«Ήταν ταραγμένος»

Οι γονείς ενός αγοριού απευθύνθηκαν σε δικηγόρο καθώς, όπως είπαν, το παιδί τους γύρισε σπίτι ταραγμένο.

«Σοκαριστήκαμε πάρα πολύ. Το παιδί έκανε εμετό και δεν αισθανόταν καλά μόλις γύρισε από το σχολείο. Μας είπε τι έγινε και απευθυνθήκαμε αμέσως στον διευθυντή».

«Κοινοποιήσαμε ένα εξώδικο τόσο στη διεύθυνση του σχολείου, στην πρωτοβάθμια, όσο και στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να ερευνηθεί κατά πόσο είναι εγκεκριμένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφενός και αφετέρου κατά πόσο αρμόζει με την ιδιότητά της ως εκπαιδευτικού να προβάλει τέτοιου είδους ταινίες», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Βραβευμένη ταινία

Η ταινία απέσπασε το 2021 το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου. Έχει προβληθεί σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών για σχολεία, που τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η ταινία βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά όχι του δημοτικού.

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες οι οποίες είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών ‘CINEDU’» .

Πολιτικές αντιδράσεις

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτηρίζει αισχρή την ταινία η οποία μάλιστα, όπως λέει, έχει εισαχθεί ως «εκπαιδευτικό υλικό» από τη Νέα Δημοκρατία.

«Οφείλω να δεσμευτώ ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε το σύνολο των φυσικών, ηθικών και πολιτικών αυτουργών αυτού του εγκλήματος, να λογοδοτήσει με βαρύτατες κατηγορίες στην ελληνική δικαιοσύνη».

Η διαμαρτυρία των γονέων έφθασε στο υπουργείο Παιδείας και το περιστατικό διερευνάται.


megatv.com