Ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ άφησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφερόμενος στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

«Χωρίς το “ναι” της Τουρκίας είναι αδύνατη η ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ. Ενόψει της πίεσης και της επιβολής προς την Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα κριτήρια της Άγκυρας. Η Τουρκία δεν είναι χωρίς λύσεις. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να τεθεί ως εναλλακτική επιλογή εάν οι περιστάσεις γίνουν αδιέξοδες. Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ, δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ» δήλωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) του οποίου ηγείται.

Ανέφερες επίσης: «Οι δίκαιες επιφυλάξεις της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν έχουν ακόμη ληφθεί υπόψη από τους συνομιλητές της. Υπάρχει πολλή φλυαρία και αποτέλεσμα δεν υπάρχει».


cnn.gr