Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε σε εθνικό επίπεδο επί τρεις ημέρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή, έδειξε ότι το 40% των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του Μπάιντεν ως προέδρου, σε αντίθεση με το 39% που ήταν πριν από ένα μήνα σε άλλη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η τωρινή δημοσκόπηση δείχνει ακόμη ότι υπάρχει μια γενική λαϊκή δυσαρέσκεια προς την ηγεσία.

Μόλις 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εγκρίνουν τον πρόεδρο της βουλής Κέβιν Μακάρθι, τον ανώτερο εκλεγμένο ρεπουμπλικανό αξιωματούχο.

Το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει θετική άποψη για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 38% για την αμερικανική Γερουσία.

Η δημοσκόπηση συγκέντρωσε απαντήσεις από 1.035 ενήλικες.

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε το 2023 ενισχυμένος από τα αναπάντεχα θετικά εκλογικά αποτελέσματα για τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές.

Το ποσοστό του πληθωρισμού στις ΗΠΑ επίσης μειώνεται και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εμφανίζεται αποδιοργανωμένο έπειτα από ημέρες που χρειάστηκε να εκλέξει πρόεδρο στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, τα τελευταία ποσοστά των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι οι παράγοντες αυτοί μάλλον δεν έχουν επηρεάσει θετικά τη δημόσια εικόνα του προέδρου καθώς ετοιμάζεται, κατά τα φαινόμενα, να διεκδικήσει την προεδρία και πάλι το 2024.

Ο 80χρονος Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ίσως και τον ερχόμενο μήνα, μετά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους στις 7 Φεβρουαρίου, είπαν πηγές στο Reuters.


cnn.gr