Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης αναφορικά με το ζήτημα της πιθανής κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.

Ακολουθεί το όλο κείμενο της ερώτησης ως έχει:

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.

Η εδαφική αρμοδιότητα του Α.Τ. Αιτωλικού αφορά σημαντικά μεγάλη έκταση και αστυνόμευση τουλάχιστον είκοσι πέντε χωριών των πρώην Δήμων Αιτωλικού και Οινιαδών. Ο μόνιμος πληθυσμός αγγίζει περίπου τους 15,000 μόνιμους κατοίκους , οι οποίοι πολλαπλασιάζονται τους θερινούς μήνες. Στην περιοχή λειτουργούν υποκαταστήματα Τραπεζών, ΕΛΤΑ, ATM, πρατήρια υγρών καυσίμων με αποτέλεσμα να διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά (διανομή συντάξεων κτλ.) Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα υποβαθμιστεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΕΛ.ΑΣ. και θα απαιτείται η μετάβαση σε απομακρυσμένες Υπηρεσίες αυξάνοντας την ταλαιπωρία, τα έξοδα και το χρόνο διεκπεραίωσης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Υπουργός ερωτάται:

Είναι το Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού στα υπό κατάργηση/ συγχώνευση τμήματα, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του Υπουργείου για την αναδιοργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας;

Αθήνα, 25/11/2015

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

http://www.aixmi-news.gr/

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.