Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και αμέτρητοι ταξιδιώτες αναγκάζονται να περιμένουν για ώρες στον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή αποσκευών στα αεροδρόμια της Ευρώπης, καθώς τόσο οι αεροπορικές εταιρείες όσο και τα ίδια τα αεροδρόμια αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην επιστροφή της ταξιδιωτικής κίνησης λόγω απολύσεων εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS ακύρωσε 173 πτήσεις -περισσότερες από τις μισές πτήσεις της- καθώς η περικοπή μισθών που προωθείται οδήγησε περίπου το 80% των πιλότων της σε απεργία. Όπως ανακοίνωσε η SAS, η απεργία θα την «αναγκάσει» να ακυρώσει τις μισές προγραμματισμένες πτήσεις, γεγονός που θα επηρεάσει περίπου 30.000 επιβάτες ημερησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SAS δήλωσε ότι «η εταιρεία έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και την οικονομική βιωσιμότητα» του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της Σκανδιναβίας, υπογραμμίζοντας πως «η απεργία σε αυτό το σημείο είναι καταστροφική για τη SAS και θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας μαζί με τις θέσεις εργασίας χιλιάδων συναδέλφων».


cnn.gr