Η πλήρης λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων έφερε χιλιάδες επισκέπτες στα ορεινά της Αχαΐας από την Πάτρα, την Αθήνα και άλλες περιοχές, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη που έκανε στην «Π» τις προηγούμενες ημέρες ο διευθυντής του Κέντρου Αλέξης Αγριος.

Μπορεί η επίσημη λειτουργία του Χιονοδρομικού να έχει αρχίσει από τις 23 Ιανουαρίου, αλλά ουσιαστικά από το Σάββατο δούλεψαν για πρώτη φορά φέτος οι «μηχανές στο φουλ», αφού άνοιξαν όλες οι πίστες και υπήρχε αρκετό χιόνι στο Χελμό. Τα Καλάβρυτα, λοιπόν, βούλιαξαν από κόσμο με τους επισκέπτες να είναι χιλιάδες.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, όποιος ανέβαινε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αντίκρυζε χιλιάδες αυτοκίνητα και αρκετά λεωφορεία με επισκέπτες.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Αλέξης Αγριος, κάνοντας έναν πρώτο ανεπίσημο απολογισμό του σαββατοκύριακου, τόνισε: «Είμαστε ευχαριστημένοι από το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και από το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέραμε. Με πρώτες εκτιμήσεις με βάση τα εισιτήρια που κόπηκαν, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι ανέβηκαν στον Χελμό για χιονοδρομικές δραστηριότητες το σαββατοκύριακο. Ωστόσο είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόσος κόσμος πέρασε, καθώς και στο σαλέ υπήρχε κοσμοσυρροή από επισκέπτες που έπιναν τον καφέ τους. Ελπίζουμε να κρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, να χιονίσει και τις επόμενες ημέρες για να συνεχίσουμε να ζούμε τέτοιες στιγμές».

Στα θετικά του προηγούμενου διημέρου συγκαταλέγεται και το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών για διαμονή στα Καλάβρυτα. Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, αρκετός κόσμος καλούσε στα ξενοδοχεία για πληροφορίες ή και να κλείσει κάποιο δωμάτιο, όπως και έγινε σε ικανοποιητικό βαθμό.

Ελπίδα, πλέον, τόσο των υπευθύνων του Χιονοδρομικού όσο και των επιχειρηματιών των Καλαβρύτων και των περιχώρων είναι να κρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες για αρκετές ημέρες, να διατηρηθεί το χιόνι ώστε να αυξηθεί και το τουριστικό ενδιαφέρον για το υπόλοιπο του φετινού χειμώνα.

pelop.gr