Ο Δήμος Αίγινας με μελέτη που κατέθεσε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ζητάει χρηματοδότηση ύψους 35.968.720,70€ για κατασκευή αποχετευτικού συστήματος και κέντρου επεξεργασίας λυμάτων.

Υποβλήθηκε ηλεκτρονικά η πρόταση του Δήμου Αίγινας στην Διαχειριστική Αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ για χρηματοδότηση της πράξης «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ) Αίγινας».

Στην μελέτη που κατατέθηκε προβλέπεται η κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού και δικτύων αποχέτευσης.

Η σχετική μελέτη ξεκίνησε το 2012 και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολούθησαν συμπληρωματικές μελέτες.

Η κατατεθειμένη πράξη συνολικού Προϋπολογισμού 35.968.720,70€, προβλέπει:

  • την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων του Δημοτικού Διαμερίσματος Αίγινας
  • την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Δημοτικού Διαμερίσματος Αίγινας, με πρόβλεψη την κατάληξη των λυμάτων των οικισμών Κυψέλης, Κοντού, Πέρδικας, Σφεντουρίου,
  • τα έργα προσαγωγής που αποτελούνται από έξι αντλιοστάσια μετά των καταθλιπτικών αγωγών τους, τα έργα διάθεσης, καθώς και το έργο οδοποιίας πρόσβασης στην Μονάδα επεξεργασίας Λυμάτων.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή