Πιθανότατα από το 2024 θα μιλάμε για την μετά πανδημίας εποχή εκτός αν υπάρξει μια νέα πιο θανατηφόρα μορφή του ιού που δεν ανταποκρίνεται στα εμβόλια, υποστήριξε ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης. 

Ο Καθηγητής Sterling Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Yale, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο του συνεδρίου Nostos Health που οργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είπε πως η πρώτη περίοδος της πανδημίας είναι ήδη παρελθόν, καθώς ήταν η φάση της διασποράς του ιού και η ανάπτυξη ανόσιας από τον πληθυσμό. Σε αυτό συνέβαλε ο εμβολιασμός και το γεγονός ότι νόσησε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

«Από το 2022 και μετά ζούμε την δεύτερη περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία έχουμε να διαχειριστούμε το σοκ της πανδημίας» εξήγησε και πρόσθεσε ότι στη φάση αυτή, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες για καιρό ακόμα, τα ταξίδια ήδη έχουν διαταραχθεί, τα παιδιά θα πρέπει να ξαναγυρίσουν στο σχολείο και να προσαρμόσουν ξανά σε αυτό το περιβάλλον, η οικονομία δοκιμάζεται κ.α.


cnn.gr