Με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, ο δικηγόρος της πρώηνπικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ΕλένηςΤουλουπάκη, ο Βασίλης Χειρδάρης, τονίζει ότι οι «κατηγορίες εναντίον της πρώην εισαγγελέως κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου».

«Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή αθώα δημόσια πρόσωπα σε δίωξη κλπ. συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου! Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και καθιστά την αθώωση προφανή», σημειώνει ο κ. Χειρδάρης.

Ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη αναλύει τρία «ενδιαφέροντα», όπως ο ίδιος λέει, σημεία στο εκδοθέν δικαστικό βούλευμα.


cnn.gr