Μετά το ξέσπασμα της μητέρας του 44χρονου Μάριου, τον λόγο έλαβε ο 28χρονος βασικός κατηγορούμενος της ληστείας μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2021. Η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται.

Ο 28χρονος κατηγορούμενος για τη ληστεία μετά φόνου του 44χρονου Μάριου στη Θεσσαλονίκη σε ψιλικατζίδικο πριν από 10 μήνες, ισχυρίστηκε: «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω. Και δεν ήξερα ότι το πιστόλι είχε μέσα σφαίρες. Πήγα μόνο να κάνω τη ληστεία. Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για συνέργεια στη ληστεία – σημειώνει το GRTimes.gr – αρνήθηκε την κακουργηματική κατηγορία, λέγοντας: «Είμαι αθώος. Δεν έχω συμμετάσχει στη ληστεία, ούτε παρείχα κάλυψη. Τα ναρκωτικά τα είχα για δική μου χρήση…».

Θεσσαλονίκη: Η μητέρα του Μάριου απέναντι στον δολοφόνο του παιδιού της

Ως πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε η 70χρονη μητέρα του 44χρονου Μάριου, που έπεσε νεκρός από το όπλο του ληστή – δολοφόνου.

«Ήταν ο μοναχογιός μου. Έχασα και τον άνδρα μου το 2004. Ήταν το στήριγμα μου, το παιδί μου. Δούλευε πρωί – βράδυ. Μου είπε θα πάω στη βραδινή βάρδια, για να πάρει περισσότερα χρήματα και να ζούμε καλύτερα», κατέθεσε η μάνα και εξήγησε πώς έμαθε για τον θάνατο του γιου της:

«Με πήρε τηλέφωνο το αφεντικό του. Μου είπε “χτυπήσανε τον Μάριο” και ότι είναι άσχημα. Μίλησα με τον αστυνομικό. Ήμουν μόνη στο σπίτι. Έπεσα κάτω, δεν είχα κουράγιο. Μέσα στο ταξί προς το νοσοκομείο άκουσα στο ραδιόφωνο – στις ειδήσεις – ότι πέθανε. Ήταν το στήριγμα μου. Στις 6 Νοεμβρίου που τον σκότωσαν τον είχα βαφτίσει», ανέφερε η χαροκαμένη μάνα.

Θυμηθείτε το ρεπορτάζ:

Ο άτυχος Μάριος είχε δεχθεί εξ επαφής πυροβολισμό στο κεφάλι, όταν επιχείρησε να αφοπλίσει τον ληστή που εισέβαλε στο κατάστημα (σ.σ. ο άλλος φέρεται να τον περίμενε απ’ έξω) και ακολούθησε μεταξύ τους πάλη. Ο άτυχος 44χρονος υπέκυψε, τελικά, λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου είχε διακομιστεί αιμόφυρτος με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

newsit.gr