Μήνυση κατά του Twitter κατέθεσε ο ιδιοκτήτης των γραφείων του μέσου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς σύμφωνα με το CBS, δεν έχει καταβάλλει ενοίκια ύψους 136.260 δολλαρίων. 

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, της SpaceX και του Twitter, Ίλον Μασκ, είδε την περιουσία του να υποχωρεί σε 137 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους στον κόσμο πίσω από τον πρόεδρο της LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

Εντούτοις στο αποκορύφωμά της, τον Νοέμβριο του 2021, η καθαρή περιουσία του Μασκ ήταν 340 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό καθιστά τον Μασκ τον πρώτο άνθρωπο που έχασε 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του Μασκ συνδέεται με την Tesla, της οποίας η μετοχή υποχώρησε κατά 65% το 2022.

Η ζήτηση για Tesla μειώθηκε καθώς ο ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά οχήματα από καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήθηκε πέρυσι. Η εταιρεία δεν πέτυχε τους στόχους ανάπτυξης και μείωσε την παραγωγή της στην Κίνα. Οι παραδόσεις της για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, και ήταν εκτός των εκτιμήσεων της Wall Street.

Οι ενδείξεις για το μειωμένο ενδιαφέρον των αγοραστών αυτοκινήτων για Tesla έγιναν εμφανείς τον περασμένο μήνα. Η Tesla πρόσφερε δύο διαδοχικές εκπτώσεις για αγοραστές που παραδίδουν το όχημά τους πριν από το τέλος του έτους, προσφέροντας αρχικά έκπτωση 3.750 δολαρίων και στη συνέχεια διπλασιάζοντας την έκπτωση στα 7.500 δολάρια δύο εβδομάδες πριν το τέλος του 2022.

Η κίνηση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση των επενδυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρίας να υποχωρήσει 37% τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται πως οι επικριτές του Μασκ, έχουν αμφισβητήσει εδώ και καιρό εάν η Tesla άξιζε ποτέ την αποτίμηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε στις αρχές του 2022. Στο αποκορύφωμά της, η Tesla άξιζε περισσότερο από τις 12 μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον πλανήτη μαζί, παρόλο που το μερίδιό της στην αγορά ήταν πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτές.

Επιπλέον, η αγορά του Twitter εκ μέρους του Μασκ, αξίας 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν βοήθησε ούτε τις μετοχές της Tesla ούτε την προσωπική περιουσία του ίδιου. Ο Μασκ, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla, πούλησε μετοχές της εταιρίας, αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που το ενδιαφέρον του για το Twitter δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο.

Η μετοχή της Tesla μπορεί να ανακάμψει και ο Μασκ θα μπορούσε και πάλι να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Αλλά η φήμη του Μασκ ως ιδιοφυΐας υπέστη μεγάλη ζημιά το 2022 – σχεδόν τόση ζημιά όση υπέστη ο προσωπικός του πλούτος.


cnn.gr