Στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που έχει επεκταθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας βρίσκεται ο Βολιώτης γιατρός που φέρεται να έδινε οδηγίες και για την περίπτωση του μακαριστού μητροπολίτη Κοσμά, όταν νόσησε από κορωνοϊό.

Διαβάστε τι αναφέρει για το θέμα το ertnews.gr:

Μέχρι και την Άνοιξη αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα για τον 73χρονο Βολιώτη γιατρό, που χορηγούσε στους ασθενείς με κορονοϊό συνταγές με αντιβιοτικά, αποτρέποντάς τους να μεταβούν στο Νοσοκομείο για να θεραπευτούν, υποστηρίζοντας πως στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα πεθάνουν.

Ο ίδιος βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, στην μέχρι στιγμής κατάθεσή του, αρνείται ότι τους απέτρεπε να πάνε στο νοσοκομείο. Η εισαγγελική έρευνα πάντως επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας καθώς ο γιατρός πρόσφερε τις υπηρεσίες του και διαδικτυακά.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο σύζυγος 65χρονης Βολιώτισσας που απεβίωσε κατέθεσε καταγγελία κατά του γιατρού. Από τότε έχουν υποβληθεί ακόμη μια καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς που τον «έβλεπε» διαδικτυακά και επίσης πέθανε από κορονοϊό, μία στη Θεσσαλονίκη για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία και δύο στο Αγρίνιο, εκ των οποίων η μία αφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο.

Ο 73χρονος γιατρός αποποιείται ότι φέρει την όποια ευθύνη για τους ασθενείς που έχασαν την ζωή τους, καταθέτοντας ότι δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο με δική τους απόφαση. Δύσκολα όμως γίνεται πιστευτός καθώς και δημόσια σε εκδηλώσεις που είχε μιλήσει, είχε αναφέρει πως η μεταφορά ενός ασθενούς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο δεν ήταν απαραίτητα.

«Χωρίς να το περιμένω βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορονοϊό, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνεται μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή). Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία», επισήμανε σε ομιλίες του στο διαδίκτυο.

“Για όλα φταίνε … οι νεκροί” δηλώνει ο αρνητής γιατρός του Βόλου

«Με δική τους απόφαση δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο, εγώ τους έδινα φάρμακα». Η φράση ανήκει σε 73χρονο γνωστό γιατρό του Βόλου-αρνητή του κορωνοϊού και περιλαμβάνεται στην κατάθεσή του, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται εις βάρος του, μετά τις καταγγελίες ανθρώπων που έχασαν τους συγγενείς τους από κορωνοϊο, όπως αναφέρει το gegonota.news.

Οι στενοί συγγενείς κατέθεσαν πως ο γιατρός συμβούλευε τους ασθενείς να μην μεταφερθούν στο Νοσοκομείο και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να διαψευστεί καθώς ο γιατρός έδινε ακόμα και «διαλέξεις» σε εκδηλώσεις με ιερείς και δήλωνε πως η μεταφορά ενός ασθενούς στο Νοσοκομείο δεν είναι αναγκαία. Στην κατάθεσή του ο γιατρός, σύμφωνα με πληροφορίες, αποποιείται κάθε ευθύνη και χρεώνει τις αποφάσεις για μη μεταφορά στο Νοσοκομείο… στους νεκρούς και τους συγγενείς τους και όχι στις συμβουλές του, ενώ αναμένεται η δικαστική έρευνα να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Ο γιατρός από την μια μοίραζε σαν φέιγ βολάν συνταγές για θεραπεία κατά του κορωνοϊού σε νοσούντες και από την άλλη τους συμβούλευε να αποφεύγουν τις νοσηλείες , βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης καθώς εκτός από τη μία επώνυμη καταγγελία που είχε κατατεθεί εναντίον του από τους συγγενής 65χρονης που πέθανε, έχει υποβληθεί ακόμη μία καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς στον οποίο έδινε συμβουλές διαδικτυακά ενώ πέθανε από κορωνοϊό και μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη για την οποία η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει διευκρινιστικά στοιχεία. Δύο θάνατοι από… συμβουλές και συστάσεις για μη μεταφορά στο Νοσοκομείο καταγράφονται στο Αγρίνιο και η μια υπόθεση αφορά τον σκληροπυρηνικό αρνητή Μητροπολίτη Αιτωλίας, που πέθανε .

«Χωρίς να το περιμένω βρέθηκα και εγώ να νοσηλεύω πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, με μια κλασική θεραπευτική αγωγή. Η παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών μου εκτός Βόλου γίνεται μέσω τηλεϊατρικής (δηλ. κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή). Τα αποτελέσματα της θεραπευτικής μου είναι πολύ καλά. Οι ασθενείς θεραπεύονται στο σπίτι τους και αποτρέπεται η εισαγωγή τους στα νοσοκομεία», ανέφερε σε ομιλίες του οι οποίες υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Η πρώτη καταγγελία εις βάρος του έγινε τον Δεκέμβριο του 2021 με έναν άντρα στον Βόλο να καταγγέλλει πως ο γιατρός είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της συζύγου του.

«Αν πάτε νοσοκομείο θα φύγετε πεθαμένοι από εκεί»

Μεταξύ άλλων ο σύζυγος της 60χρονης στην καταγγελία του στην εισαγγελία επισήμανε πως η θεραπεία με τα φάρμακα που υπέδειξε ο γιατρός δεν βοήθησε. Μάλιστα επέμενε ότι θα πρέπει να παραμένουν σπίτι και πως θα γίνουν καλά με τη δική του αγωγή.

«Μας είπε ότι είναι σε διαθεσιμότητα, γιατί δεν έχει εμβολιαστεί και μετά αφού έγραψε τα φάρμακά μας είπε ότι θα βρει έναν δικό του γιατρό να τα συνταγογραφήσει. Ακόμη μας ενημέρωσε ότι έχει έναν γνωστό στη Θεσσαλονίκη στον οποίο θα μεσολαβήσει ο ίδιος για να εφοδιαστούμεμε φιάλες οξυγόνου σε τιμή λογική. Για την οξυγονοθεραπεία μας έστειλε να πάρουμε φιάλες οξυγόνου από άλλο σπίτι ασθενούς» αναφέρει ο

Ανέφερε ακόμα ότι και η σύζυγός του, και ο ίδιος μεταφέρθηκαν στο Αχιλλοπούλειο εσπευσμένα με πολύ σοβαρά συμπτώματα, μολονότι ο γιατρός τους απέτρεπε λέγοντας ότι «αν πάτε στο Νοσοκομείο, θα φύγετε πεθαμένοι από εκεί».

«Μην ακούτε τι λένε. Να δείτε τι θα πάθουν σε τέσσερα πέντε χρόνια αυτοί που κάνουν το εμβόλιο. Θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα» έλεγε συνέχεια.

sinidisi.gr

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.