Στην έγκριση υποβολής πρότασης στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προϋπολογισμού 2.576.000,00€ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.  

Οι δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος  Αγρινίου, όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος,  περιλαμβάνουν  μεταξύ άλλων  την εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα, έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ, έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων, έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων, έξυπνο σύστημα προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων (πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κλπ.) εντός των ορίων του δήμου και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους, ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Η πρόταση προβλέπει ακόμη την έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγρινίου και του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΑ για την υποβολή πρότασης στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

 «Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή με  πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των Αγρινιωτών. Είναι ξεκάθαρη η στόχευσή μας για αξιοποίηση πόρων που  υλοποιούν  καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. 

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.