Σήμερα (25/5/2022) με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου «Ανάπλαση του κτιρίου Αποθηκών ΑΣΟ και μετατροπή τους σε βιοκλιματικό πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου».

Ένα νέο πολιτιστικό χώρο θα αποκτήσει σύντομα η κοινωνία της Κάτω Αχαΐας μετά την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο του έργου μετατροπής των αποθηκών του ΑΣΟ σε πολυχώρο πολιτισμού.

Η έκπτωση που προσέφερε η αναδειχθείσα ανάδοχος είναι της τάξεως του 25,5% και το συνολικό της προσφοράς είναι 896.045 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα θα ακολουθήσει προσυμβατικός έλεγχος των όρων της σύμβασης και θα ακολουθήσει η πρόσκληση προς την ανάδοχο για υπογραφή της σύμβασης ώστε να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες εργασίες.

«Η μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε πολιτιστικό κέντρο είναι μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της θητείας μας. Η ολοκλήρωση του έργου θα προσθέσει στην Κάτω Αχαΐα μια κρίσιμη αστική υποδομή και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αναβάθμισης της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε:

«Η ανάδειξη αναδόχου είναι μια κρίσιμη καμπή στην μακρά και κοπιαστική πορεία ωρίμανσης του έργου. Οι αποθήκες του ΑΣΟ είναι ένα από τα μεγάλα μας έργα και κινούμαστε με βάση το σχέδιο και τον προγραμματισμό μας, έως την τελική του ολοκλήρωση» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή