Στον τοίχο της αίθουσας διδασκαλίας Β.001 του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου προβάλλονταν η σημαία του κρατιδίου με την αρκούδα. Με αυτόν τον τρόπο η αίθουσα πήρε την όψη αίθουσας δικαστηρίου με τους εννέα δικαστές όρθιους να περιμένουν υπομονετικά τους φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες να κάνουν τη δουλειά τους.

Πρόκειται για το Συνταγματικό Δικαστήριο του κρατιδίου με 5 άνδρες και 4 γυναίκες, ντυμένους με μαύρο-κόκκινες τηβέννους. Μετά από τη διεξαγωγή των επεισοδιακών τοπικών εκλογών δέχθηκε 32 ενστάσεις για τη συνταγματικότητα της διαδικασίας, επισημαίνει σε ανάλυσή της η Deutsche Welle. Όσοι ψήφισαν εκείνη την Κυριακή ή παρακολούθησαν την εκλογική διαδικασία, θυμούνται από το μεσημέρι και μετά ατέλειωτες ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Ηλικιωμένοι να περιμένουν υπομονετικά χωρίς να έχουν τη δυνατότητα οι περισσότεροι να καθίσουν. Έλλειπαν ψηφοδέλτια και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και βοηθοί προσπαθούσαν την τελευταία στιγμή να τα μεταφέρουν από άλλα εκλογικά τμήματα, Άλλα εκλογικά κέντρα έκλεισαν χωρίς να μπορέσουν οι πολίτες να ψηφίσουν. Εικόνες απόλυτου χάους, ξένες σε χώρες με δοκιμασμένους δημοκρατικούς θεσμούς.


cnn.gr