Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε από την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη 28χρονου αλλοδαπού εργάτη γης από το Λάππα Δυτικής Αχαΐας, με τις αρχές να ανησυχούν πλέον για την τύχη του νεαρού από το Μπαγκλαντές.

Την εξαφάνισή του, δήλωσαν στις Αρχές την περασμένη Δευτέρα συγγενείς του, υποδεικνύοντας ως υπεύθυνους για την απαγωγή του, πέντε συγκατοίκους του, επίσης από το Μπαγκλαντές, για οικονομικές διαφορές.

Από την έρευνα των αστυνομικών, συνελήφθη χθες στην Κάτω Αχαΐα και κρατείται ένας άνδρας, ο οποίος όμως αρνείτο την εμπλοκή του στην υπόθεση. Σε βάρος του όμως, σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή κατά συναυτουργία, όπως και εναντίον των άλλων τεσσάρων ατόμων, που αναζητούνται και την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Οι συγγενείς του 28χρονου υποστηρίζουν, ότι δεν είχε λόγο να φύγει και εάν το έκανε, σίγουρα θα έπαιρνε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας των αστυνομικών σε παράπηγμα που έμενε σε καταυλισμό αλλοδαπών στο Λάππα.

Επιπλέον, στοιχεία που εγείρουν υποψίες, πως δεν πρόκειται για οικειοθελή εξαφάνιση, είναι το γεγονός, πως σε βαλτώδη περιοχή στη λίμνη Λάμια εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού του άνδρα που κρατείται από την Αστυνομία, ενώ οι άλλοι τρεις συμπατριώτες του, φέρονται να έχουν διαφύγει σε χώρες του εξωτερικού.

Η σχέση που τους συνέδεε ήταν οικονομικής φύσεως. Ο εξαφανισθείς είχε αναλάβει, με το αζημίωτο, την υποχρέωση να καταθέτει για λογαριασμό των συμπατριωτών του τα χρήματα που του έδιναν, με παραλήπτες τις οικογένειες τους.

Το βάρος των ερευνών για τον εντοπισμό του 28χρονου έχει επικεντρωθεί στη θέση Λάμια μεταξύ Κουνουπελίου και Λάππα. Η εξαφάνιση του δηλώθηκε στις 11 Ιουλίου, ωστόσο είχε να δώσει σημείο ζωής από τις 7 του μήνα.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε και η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, με τον σκύλο έρευνας και να μετέχει στις αναζητήσεις. Ο «Τζόρνταν» υπό την καθοδήγηση του συνοδό του υπαρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Φωκά, σάρωσε την περιοχή, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

pelop.gr