Για τις 10 π.μ. της Τρίτης 7/2 ορίστηκε η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Παράλληλα, ανακοινώνεται πως αναβάλλονται οι προγραμματισμένες Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ στην περιοχή της Αττικής, για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, των σχετικών οδηγιών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό της κυκλοφορίας των κατοίκων σε περιοχές που παρατηρούνται έντονα φαινόμενα (Περιφέρεια Αττικής και περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και με γνώμονα την προστασία εργαζομένων και πολιτών, η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ σήμερα 7/2/2023, όπως ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στις 10 π.μ.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν από τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν – και οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερόμενους πολίτες σχετικά, και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Ειδικότερα, για την προστασία των εξεταζομένων και των μελών των Υγειονομικών Επιτροπών από τον κίνδυνο ατυχημάτων, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για σήμερα Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ στην περιοχή της Αττικής για προληπτικούς λόγους.

«Τα προγραμματισμένα ραντεβού που αναβάλλονται, θα εξεταστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στις επόμενες ημέρες σε εμβόλιμες επιτροπές, και συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για το νέο ραντεβού τους» διευκρινίζει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του.


cnn.gr