Πρόκειται για εργασίες που θα ξεκινήσουν άμεσα στην γέφυρα Σερβίων, θωρακίζοντάς την και βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, καθώς με την ολοκλήρωσή τους, θα γίνει η απομάκρυνση των φαναριών.

Εγκρίθηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ο τρόπος δημοπράτησης του έργου «Δομική Ενίσχυση και Αποκατάσταση Ακραίων Σπονδύλων Μ6.2 Υψηλής Γέφυρας Σερβίων» προϋπολογισμού 152.022.96 ευρώ.

Τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων και αξιολογήσεων που διενεργήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, παρουσίασαν χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος Συντήρησης της υποδιεύθυνσης γεφυρών της Εγνατίας Οδού Δρ. Παναγιώτης Πανέτσος και ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ Κωσταντίνος Κατάκαλος.

Πρόκειται να υλοποιηθούν επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ρηγματώσεων και προσθηκών – ενισχύσεων με εξωτερικές προεντάσεις στο συγκεκριμένο τμήμα της Γέφυρας, καθώς είναι άμεσα απαραίτητη η άρση των τοπικών βλαβών και ρηγματώσεων τουλάχιστον στο σημείο Μ6-2 όπου έχει παρατηρηθεί η μεγαλύτερη φθορά της Γέφυρας για την αποκατάσταση της φέρουσας ικανότητάς της και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

Παράλληλα με τα ανωτέρω, ολοκληρώνεται από τον Τεχνικό Σύμβουλο η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης της βασικής μελέτης που θα ελέγξει συνολικά τη Γέφυρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Πηγή