Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε η  εκδήλωση απονομής των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες του Διαγωνισμού Θεατρικού Μονολόγου 2022 που διοργάνωσε ο Δήμος Αγρινίου με την Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου.

Οι  διακριθέντες είναι οι :

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΑΠΗΣ, Αθήνα, για το έργο του «ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙΝΙ»

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΑΟΠΟΔΗ, Αγρίνιο, για το έργο της «ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ»

3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, Θεσσαλονίκη, για το έργο της «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ»

ΣΟΦΙΑ ΤΟΠΑΛΗ, Διαβατά Θεσσαλονίκης, για το έργο της «ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ»

1ος ΕΠΑΙΝΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ, Αθήνα, για το έργο της «ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ»

2ος ΕΠΑΙΝΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΗΣ, Κιάτο, για το έργο του «ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΣΙΩΠΗ»

3ος ΕΠΑΙΝΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΠΙΣΤΙΚΟΥ, Αθήνα, για το έργο της «Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ»

ΝΙΚΗ ΡΑΠΤΗ, Αθήνα, για το έργο της «Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ»

Συγχαρητήρια στους διακριθέντες  έδωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:  «Είμαστε υπερήφανοι γιατί βραβεύουμε ταλαντούχους συγγραφείς  από το Αγρίνιο αλλά και από ολόκληρη την χώρα. Το Αγρίνιο του πολιτισμού ενώνει δημιουργικές δυνάμεις. Έτσι πήραμε την απόφαση  τα έργα που διακρίνονται στο Διαγωνισμό Θεατρικού Μονολόγου να  ανεβαίνουν στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η κ.Μαίρη Τσιαμάκη μέλος της κριτικής επιτροπής και  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμητσόπουλος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων : «Με την εκδήλωση ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν επτά μήνες και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με μεγάλο αριθμό συμμετοχών από

 όλα τα μέρη της Ελλάδας, την Κύπρο και τη Γερμανία. Η επιτυχία του διαγωνισμού μας δίνει τη δύναμη να προσπαθήσουμε να τον καθιερώσουμε ως έναν θεσμό για τον Δήμο Αγρινίου. Ευχαριστούμε όλες και όλους που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τη σημαντική συμβολή τους».

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι:

Κώστας Κακαβιάς [Συγγραφέας – Μέλος ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου]

Νίκος Καραγεώργος [Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου]

Γιούλη Μαρούση [Ηθοποιός – Σκηνοθέτης]

Σταύρος Σταυρίδης [Καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας – Συγγραφέας]

Μαίρη Τσιαμάκη [Καθηγήτρια Φιλόλογος]   

Παρόντες στην εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Ζώης , ο πρ. του ΤΕΕ Λ.Μπλέτσας, η Πρ.  του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαίρη Χρυσικοπούλου ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η Δήμητρα Λουκοπούλου, προϊσταμένη του τμήματος βιβλιοθηκών και αρχείων.

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.