Καλοκαίρι του 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει να ανακοινώσει μαζί, προσδοκώντας προφανώς και συμβολισμούς, τέσσερις γυναίκες υποψήφιες: τις υφυπουργούς Δόμνα Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιώς, Μαρία Συρεγγέλα στον Δυτικό Τομέα, Σοφία Ζαχαράκη στην Ανατολική Αττική και την πρώην γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου στην Εύβοια.

Περισσότερες είναι εκείνες που έχουν ήδη πάρει ατύπως το πράσινο φως ή συζητιούνται εντόνως στο γαλάζιο στρατόπεδο, όπου είναι σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «ψηφοδέλτια».

Ποια ονόματα «κλειδώνουν»

Μαζί με την προερχόμενη από την Κεντροαριστερά, δικηγόρο και αντιδήμαρχο Αθηναίων Αννα Ροκοφύλλου στην Α’ Αθήνας αναμένεται να ανακοινωθούν άλλες δύο δικηγόροι: η Φαίδρα Τσαλαχούρη συντονίστρια στη ΝΔ για θέματα νομικής υποστήριξης ΑμεΑ και η Εβίτα Βαρελά.

Στον Βόρειο τομέα αναμένεται εκ νέου η αρχαιολόγος Μαριάνθη Μήκα και η Φωτεινή Βρύνα (ήταν στα ψηφοδέλτια το 2015) ενώ φέρεται να κλειδώνει η δημοσιογράφος Αρια Αγάτσα.

Στα Νότια θα κατέβουν οι δύο τομεάρχες της ΝΔ Ντόρα Πάλλη (Aθλητισμού) και Ιωάννα Γκελεστάθη (Προστασίας του Πολίτη) ενώ στον Δυτικό τομέα αναμένεται η δικηγόρος Ράνια Σαγιάκου.

Στην Ανατολική Αττική θα κατέβει πάλι η πολιτική επιστήμονας Βάσω Κόλλια και ακούγεται η προερχόμενη από την τοπική αυτοδιοίκηση (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) Ολγα Πολίτου.

Για τη Δυτική Αττική συζητείται η νεαρή αντιδήμαρχος Μάνδρας Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ενώ εμπειρία σε μάχες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν η Ρένα Καραλαριώτου στη Λάρισα και η Ελένη Τσαντηράκη στο Ηράκλειο Κρήτης (εκεί προδιαγράφεται ξανά η Νικολέτα Σφακιανάκη).

Για τη Β’ Πειραιά ακούγεται έντονα το όνομα της προέδρου του ΣΕΦ Χριστίνας Τσιλιγκίρη.

Στη Θεσσαλονίκη συζητούνται η Αφροδίτη Νέστορα (για την Α’) και η Κατερίνα Ζιούτα (στη Β’) και στην Αχαΐα η αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ Ευσταθία Γιαννιά, η ιατρός Ασπασία Ρηγοπούλου και η Ελένη Ταπεινού.


Πηγή