Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από σχεδόν 4 χρόνια, παραδίδει σήμερα στον νέο πρωθυπουργό τα κλειδιά του Μαξίμου, τουλάχιστον μέχρι την 25η Ιουνίου.

«Προσδοκώ και ελπίζω να επιστρέψω στο γραφείο αυτό αλλά για να γίνει αυτό πρέπει η Νέα Δημοκρατία και πάλι να κερδίσει τις εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός.

Η «γαλάζια» μετακόμιση από το Μαξίμου στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς δεν έγινε χτες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, όλες οι κούτες με τα πράγματά τους, όπως βιβλία και δώρα ξένων ηγετών, έχουν μεταφερθεί στο στρατηγείο της ΝΔ πριν από τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός μάζεψε και τα τελευταία προσωπικά του αντικείμενα, όπως τις κορνίζες αλλά και  το μυστηριώδες κύπελλο που κοσμούσε το μέχρι πρότινος γραφείο του και το οποίο δεν αποτελεί τρόπαιο ποδοσφαιρικής νίκης αλλά εκλογικής τον Ιούλιο του 2019.

Το ορμητήριο του Μητσοτάκη πλέον είναι η Πειραιώς, εκεί όπου ήδη από την βραδιά των εκλογών έχει μετακομίσει και ο Peanut, γνωστός και ως ο σκύλος του Μαξίμου.

Πότε γίνεται η παράδοση των χαρτοφυλακίων

Αύριο, οι δύο υπουργοί επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, θα παραδώσουν το χαρτοφυλάκιο στον υπηρεσιακό υπουργό, που δε θα είναι άλλος από τον καθηγητή Βασίλη Σκουρή.

Το βιογραφικό του πλούσιο και εντυπωσιακό. Είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου ενώ έχει υπάρξει επίτιμος διδάκτωρ σε 10 πανεπιστήμια.

Από το 2003 – 2015 διατέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ενώ έχει θητεύσει δύο φορές ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών το 1989 και 1996.

Τον Νοέμβριο του 2011 είχε ακουστεί το όνομά του για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης, θέση που τελικά πήρε ο Λουκάς Παπαδήμος.

«Και χωρίς τώρα να θέλω να πλέξω το εγκώμιο στον Παπαδήμο, εκείνος χρειαζόταν εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, ένας διαπρεπής οικονομολόγος που είχε μακρά και επιτυχημένη πορείας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», έχει πει ο ίδιος.

Σήμερα, 12 χρόνια μετά, σε ένα σαφώς πιο ήρεμο και ξεκάθαρο πολιτικό σκηνικό, αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού υπουργού Επικρατείας.

Ποιοι θα μείνουν;

Κι ενώ τα «γαλάζια» στελέχη εγκατέλειψαν το Μαξίμου, δύο πρόσωπα κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν στις θέσεις τους ενόψει του δεύτερου κύκλου των τουρκικών εκλογών.

Πρόκειται για τη διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούραμ και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Θάνο Ντόκο. Δύο άνθρωποι με μεγάλη πείρα στην εξωτερική και διπλωματική πολιτική της χώρας που θα βρίσκονται στη θέση τους για παν ενδεχόμενο.

Η κάλπη θα βγάλει τον νέο ένοικο

Το Μέγαρο Μαξίμου που πήρε το όνομά του από τον πρώτο ιδιοκτήτη του, τον Πατρινό τραπεζίτη Δημήτριο Μάξιμο, που διετέλεσε πρωθυπουργός στον εμφύλιο ενώ έγινε πρωθυπουργική κατοικία για πρώτη φορά το 1982 επί ΠΑΣΟΚ.

Η σημερινή παράδοση και παραλαβή εγκαινιάζει κι επίσημα την προεκλογική περίοδο η οποία θα διαρκέσει έναν μήνα, με την κάλπη να αναμένεται να αναδείξει τον νέο ένοικό του.


Πηγή