«Μάχη» για τις δεύτερες κάλπες

Η ΝΔ μπαίνει στη μάχη των εκλογών της 25ης Ιουνίου από μηδενική βάση, καθώς το ενδεχόμενο εισόδου περισσότερων κομμάτων στην επόμενη Βουλή, δυσκολεύει τον στόχο της αυτοδυναμίας.

«Όπως έχω πει πολλές φορές, σε κάθε εκλογή η κάλπη είναι άδεια, πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως ήταν σίγουρος για την εκλογική νίκη αλλά δεν περίμενε η διαφορά να ξεπερνά τις 20 μονάδες, είπε ότι στο δίλημμα «Τσίπρας ή Ανδρουλάκης» θα απαντήσει η αντιπολίτευση και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χθες πάλι ο κ. Τσίπρας περίπου τα φόρτωσε όλα στην κοινωνία».

Σάλος για τις δηλώσεις Ξυδάκη

Την ίδια ώρα, σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, ότι μέρος των ψηφοφόρων που επέλεξαν τη ΝΔ έχουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

«Ίσως σε ένα μέρος του πληθυσμού, μέσα στη συσκότιση, την παραπληροφόρηση και την ομίχλη στα μυαλά, υπάρχει ένα σύνδρομο ‘είμαστε θυρωροί της νύχτας’, ένα ‘σύνδρομο της Στοκχόλμης’».

«Οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει τι ψήφισαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Και όσο συνεχίζουν να προβάλλουν τους πολίτες, τόσο το 20% θα μοιάζει σύντομα με άπιαστο όνειρο», είπε ο Γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

«Αντίπαλός μας η ΝΔ»

Αντίπαλός μας είναι η ΝΔ λένε στο ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας να αυξήσουν το ποσοστό τους στις εκλογές του Ιουνίου.

«Για να μπορέσουμε εμείς να αποτελέσουμε σιγά σιγά έναν διαρκώς ενισχυόμενο υπεύθυνο προοδευτικό πόλο που θα ορθώσει μια πρόταση διακυβέρνησης για να δώσει προοπτική και ελπίδα και στον ελληνικό λαό και στη χώρα και στην κοινωνία», σημείωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος και ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει περιοδεία σε όλους τους νομούς της Κρήτης την Τρίτη και την Τετάρτη.


Πηγή