Ο Κ. Πιερρακάκης στη Νότια Ιταλία

Αλλά δεν είναι το μόνο φόρουμ που τρέχει αυτές τις μέρες. Στη Νότια Ιταλία, στο Σορέντο συγκεκριμένα, κοντά στη Νάπολι, συνέρχεται ευρωπαϊκό συνέδριο για τον Ευρωπαϊκό Νότο με τίτλο: «Η στρατηγική της Ευρώπης για μια νέα γεωπολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εποχή στη Μεσόγειο», υπό το πρίσμα της πολυσήμαντης κρίσης που βασανίζει τις χώρες της Μεσογείου.

Εκεί βρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κ. Πιερρακάκης, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τον ομόλογό του κ. Βιτόριο Κολάο. Ενα από τα θέματα που απασχολούν το συνέδριο είναι και αυτό των μικροδορυφόρων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την έγκαιρη προειδοποίηση των φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών, πλημμυρών και άλλων, για την παρακολούθηση των συνόρων και τελευταίως για την παροχή υπηρεσιών Internet από το διάστημα.

Η Ελλάδα επενδύει περίπου 200 εκατ. ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για την ανάπτυξη πανευρωπαϊκού σμήνους μικροδορυφόρων, που πέραν των άλλων θα χρησιμοποιηθούν για την αναχαίτιση της αμερικανικής τηλεπικοινωνιακής επέλασης στην Ευρώπη. Παρεμπιπτόντως, η Starlinκ του Ιλον Μασκ, που βοηθά τηλεπικοινωνιακά τους Ουκρανούς, έλαβε άδεια στην Ελλάδα και πλέον μπορεί να παρέχει δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και στη χώρα μας. Κοινώς ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητα μεγάλη… Και όποιος δεν το βλέπει μόνο ζημιές έχει να περιμένει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Πηγή