Σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια  θα βρίσκονται το Σάββατο 31/12  οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ , προκειμένου να πραγματοποιηθούν δωρεάν  rapid test  για όλους τους πολίτες.

Για την έκδοση πιστοποιητικών αποτελεσμάτων για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 παρακαλούνται οι πολίτες να κρατούν το gov.gr και να μεταβούν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού Covid-19 » ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.

Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία για τους κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Υπενθυμίζεται, ότι για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Τα σημεία ελέγχου είναι τα ακόλουθα:

  1. Ευρυτανία, Έναντι ΚΑΠΗ Καρπενησίου, 09:00-15:00

Σταθερά σημεία δειγματοληψιών

Παράλληλα, το Υπουργείο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, έχουν προχωρήσει σε διεύρυνση του Δικτύου Σταθερών Σημείων Δειγματοληψίας προς ανίχνευση του κορωνοϊού νέου SARS-CoV-2.

Σε αυτά δεν μπορούν να υποβληθούν δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 ( rapid test ) όλοι οι πολίτες αδιακρίτως, έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Σε περίπτωση που προσέλθουν πολίτες τρίτων χωρών, δεν είναι η προσκόμιση του Passenger Location Form (PLF).

Η βεβαίωση του αποτελέσματος θα αποκτάται μετά από είσοδο στην εφαρμογή gov.gr , κάνοντας χρήση των κωδικών TAXIsnet και eudcc.gov.gr κάνοντας χρήση του PLF για πολίτες τρίτων χωρών.

Τα σταθερά σημεία σε όλη την επικράτεια είναι πλέον 357.

Σταθερά σημεία για rapid test από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή:

Σταθερά σημεία για rapid test Σάββατο και Κυριακή:


cnn.gr