Σύμφωνα με την Υφυπουργό, το ακίνητο 43.700 τ.μ. το οποίο είχε απαλλοτριωθεί από το 1960, ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση του Υπουργείου ύψους 200.000 ευρώ, για να ξεκινήσουν εργασίες με στόχο την επαναλειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης, η οποία από εδώ και στο εξής θα χρησιμοποιείται και για άλλους κοινωνικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, για την υλοποίηση προγραμμάτων ή την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας ή κοινωφελούς χαρακτήρα.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε εντατικά με τον Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Έναν Δήμο, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας.

Τιμούμε την άριστη συνεργασία που είχαμε με τον εκλιπόντα Σπύρο Πολλάλη, και την διευρύνουμε με το νέο Δήμαρχο του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σωτήριο Σούχλα. Έτσι, ένα ακίνητο το οποίο παρέμενε ανενεργό και πλήρως ανεκμετάλλευτο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορέσει σταδιακά, να διαμορφωθεί κατάλληλα, τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, με άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, έτσι ώστε να φιλοξενήσει ξανά παιδικές κατασκηνώσεις, με περαιτέρω δυνατότητα χρήσης του και για άλλους κοινωνικούς σκοπούς».

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων Σωτήριος Σούχλας δήλωσε: « Η αμοιβαία εκτίμηση και η άψογη συνεργασία του εκλιπόντος Δημάρχου κ. Σπύρου Πολλάλη και εμού προσωπικά,με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, επισφραγίσθηκε με την χρηματοδότηση που έλαβε ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων από το Υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι απαιτούμενες διεργασίες αποκατάστασης του κατασκηνωτικού χώρου στον Γαλατά.

Η Υφυπουργός αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το αίτημά μας και απέδειξε ότι για να είναι ευοίωνες οι προδιαγραφόμενες προοπτικές του χώρου, προϋποθέτουν συλλογική προσπάθεια, εύστοχο προγραμματισμό και διορατικό πνεύμα.

Η Κοινωνική Πολιτική δεν είναι τέχνη δημιουργίας εντυπώσεων. Είναι όραμα ελπίδας μέσα από συμμαχίες ανθρωπιάς, ευθύνης και αλληλεγγύης. Με την συμβολή της κας. Δόμνας Μιχαηλίδου ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός σύγχρονου ποιοτικού κατασκηνωτικού χώρου στον Γαλατά και είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς με επίκεντρο τα παιδιά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».


Πηγή