Επιστροφή στα θρανία από αύριο για τους μαθητές του δήμου Αγρινίου και του υπόλοιπου νομού

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Αγρινίου από αύριο Τετάρτη 26/1/ σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλαν σε γονείς διευθυντές διαφόρων σχολείων του δήμου Αγρινίου.

Οι δήμοι Ακτίου – Βόνιτσας και Ναυπακτίας εξέδωσαν και ανακοίνωση για την επιστροφή στη «δια ζώσης» εκπαίδευση, ενώ οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας έδωσαν την “συγκατάθεσή” τους για την επαναλειτουργία από αύριο Τετάρτη όλων των σχολείων.

Στην Αχαία τα σχολεία δεν θα ανοίξουν

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, και κατόπιν συνεννόησης με τους Δήμους και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανακοινώνεται ότι λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών παρατείνεται η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Αχαΐας και για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που παραμένει, δημιουργεί συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και μεταφορέων, ενώ συνυπολόγίζεται ότι, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, καθίσταται αδύνατη η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (ανοικτά παράθυρα και πόρτες) για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid 19 στις σχολικές αίθουσες.

sinidisi.gr