Η στήλη θα σας μεταφέρει μια πολιτική είδηση. Εχει να κάνει με τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν όλα τα κόμματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέμε με έμφαση γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αυτή τη στιγμή το πρόβλημα.

Και το πρόβλημα είναι ότι δεν πείθει τον κόσμο. Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία το κόμμα που κυβερνά προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και σε αυτές που παραγγέλλει το αντίπαλο κόμμα.

Και το λέμε αυτό γιατί μαθαίνουμε ότι σύντομα θα δημοσιευτεί γκάλοπ από εταιρεία φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ (από τις εταιρείες που εμπιστεύονται και στην Κουμουνδούρου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόωρες εκλογές: Προς κάλπες το Σεπτέμβριο – Η συζήτηση για τρεις εκλογικές μάχες και τις κυβερνητικές συνεργασίες

Το γκάλοπ αυτό, λοιπόν, θα έχει διαφορά η οποία θα είναι από 6 μονάδες και πάνω. Και δεν είναι τόσο η διαφορά όσο ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά μείωση της ψαλίδας, δεν φαίνεται να μην καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ να πιέσει τη Νέα Δημοκρατία.

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Όταν είσαι –θεωρητικά- λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και το κόμμα που διεκδικεί την εξουσία δεν μπορεί έστω να φτάσει τη διαφορά σε 1,2 ή 3 ποσοστιαίες μονάδες, τότε μάλλον θα πρέπει να περιμένει την ήττα του.

Ισως και γι’ αυτό να γίνονται εισηγήσεις στον πρωθυπουργό να κάνει φθινόπωρο εκλογές αφού η πρωτιά της ΝΔ θεωρείται σίγουρη.

Η δημοσκόπηση θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες και θα πρέπει να προβληματίσει ακόμη περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι μόνο λόγω της διαφοράς αλλά και γιατί στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η ΝΔ κερδίζει κατά κράτος τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ θα είμαστε και θα επιβεβαιωθούμε. Και σίγουρα θα διαψευστούν όλοι εκείνοι που έχουν χαράξει στον ΣΥΡΙΖΑ μια στρατηγική η οποία λέει ότι θα είναι πρώτο κόμμα. Και που εγκλωβίζει την ηγεσία του κόμματος σε λανθασμένες κινήσεις.

Πηγή: OT


Πηγή