«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κορωνοϊός δεν παίρνει άδειες, λόγω καλοκαιριού, απλώς έχουμε μάθει από τα προηγούμενα δύο χρόνια ότι το πρόβλημα το καλοκαίρι είναι ελάχιστο και αρχίζει να επανεμφανίζεται από αρχές Οκτωβρίου. Γι’ αυτό πρακτικά είπαμε, ότι η επανεξέταση των μέτρων θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου», αναφέρει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρεται στο -διαφορετικό- φετινό καλοκαίρι, καθώς επιδημιολογικά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που επιτρέπεται η χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων και παράλληλα βρισκόμαστε σε επίπεδο, που γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε, δηλαδή συνειδητής τήρησης των μέτρων προστασίας, όπου χρειάζεται.

Υπενθυμίζεται, ότι από 1η Μαΐου -έως τις 31 Αυγούστου- έχει καταργηθεί η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. Το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.


cnn.gr