Η κοπή των δέντρων στο μετρό Εξαρχείων συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Κάτοικοι που διαμαρτύρονται, ήρθαν αντιμέτωποι και σήμερα με δυνάμεις των ΜΑΤ, γύρω από το εργοτάξιο, στην πλατεία Εξαρχείων.

Κατά την διάρκεια της έντασης συνελήφθη κάτοικος της περιοχής επειδή πέταξε κροτίδα, ενώ προσήχθησαν ακόμη 2 άτομα.

Μία προσαγωγή. Έπεσε πάνω στο όχημα του εργοταξίου.

Κι ενώ οι αντιδράσεις για την κοπή των δέντρων είναι το τελευταίο διάστημα καθημερινές, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα 50 κατοίκων των Εξαρχείων που ζητούσαν να ανασταλούν τα έργα κατασκευής του σταθμού Μετρό στην περιοχή μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από το Δικαστήριο.

Το ΣτΕ έκρινε ότι όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις που επικαλούνται οι προσφεύγοντες στο αστικό και οικιστικό περιβάλλον της περιοχής από τις εργασίες έχουν προβλεφθεί και αντιμετωπιστεί με περιβαλλοντική μελέτη.

«Από την στιγμή που υπάρχει πλήρης πρόβλεψη για την μεταφορά των δέντρων και συνολικά για το περιβάλλον και όλη η μελέτη που έχει ανακοινωθεί αρμοδίως, νομίζω ότι αυτές οι ευαισθησίες είναι προσχηματικές, δεν τους έπιασε ο πόνος ούτε για τα δέντρα ούτε για το περιβάλλον», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Είναι ένα έργο σημαντικό για την περιοχή θα αποφορτίσει και το κυκλοφοριακό ζήτημα που είναι περίπλοκο (cut) όσα κόπηκαν για να διατηρηθεί το μικροκλίμα της περιοχής να τοποθετηθούν, να επαναφυτευθούν στην ευρύτερη περιοχή, όχι κάπου αλλού».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του νέου δημάρχου Αθηνών, Χάρη Δούκα, το μετρό πρέπει να προχωρήσει και οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των δέντρων και του πρασίνου πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο.


megatv.com

Ακολουθήστε το agrinio24.gr στο GoogleNews. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή!!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.