Η εισαγγελέας της έδρας συνεκτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, τις καταγγελίες των τριών γυναικών που οδήγησαν ενωπιον της Δικαιοσύνης τον κωμικό ηθοποιό και θιασάρχη καθώς και τις καταθέσεις μαρτύρων επ’ ακροατηρίω θα προτείνει την ενοχή ή μη του Πέτρου Φιλιππίδη για τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος του και για τις οποίες είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος επί 12 μήνες.

Ο ίδιος ολοκληρώνοντας την πολύωρη απολογία του σήμερα επέμεινε στην αθωότητά του κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» εναντίον του.

«Ποιός τα λέει αυτά; Ο Τσαρούχας; Ο Μπιμπίλας; Ο Μπουρδούμης; Ένας δεν ήρθε μόνος του να μου πει τίποτα! Η Τζενη Διαγουπη που ερχόταν στο γύρισμα και μου έτριβε τα πόδια; Ξαφνικά ανακάλυψε κι αυτή ότι είμαι βιαστής; Θέλουν να ξεχάσουμε το παρελθόν τους! Εμένα θέλουν να με βγάλουν από το θέατρο. Με έβγαλαν. Δε λέω ότι δε μου στοιχίζει. Με στεναχωρεί. Από την μνήμη και την καρδιά όλου του κόσμου δεν θα με βγάλουν ποτέ! Ό,τι κι αν γίνει! Ό,τι κι αν βγάλετε! Εγώ είμαι αγαπητός! Δεν είμαι σαν τον Μπέζο! Μυστήριος. Με αγαπούν!».

Μάλιστα ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας προς τους δικαστές: «Έχω πολλά μέσα στην ψυχή μου δυο χρόνια. Δεν αντέχω άλλο, θέλω να παω σπιτι μου. Είναι δυνατό 60 χρόνων άνθρωπος να λέω τέτοια πράγματα; Δεν είμαι βιαστής. Κάντε ό,τι θέλετε…Υπερασπίζομαι τη χαμένη μου ζωή που κρέμεται από μια κλωστή. Απλώς να συνεχίσω να αναπνέω. Δεν πρόκειται να δουλέψω ξανά σε αυτή τη δουλειά. Όχι επειδή δε μπορώ. Επειδή ούτε στα μάτια δεν μπορούν να με κοιτάξουν! Εγώ δεν τους θέλω. Ντροπή τους! Ήρθαν 3 εθελόντριες και δεν έβγαινε. Δε γινόταν να κάνουν πίσω. Προσπαθώ να μπω στη σκέψη τους και νομίζω ότι τα καταφέρνω».

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη μάλιστα από την οικογένεια του ενώ περιγράφοντας τη συνθήκη της φυλακής είπε:

«Στη φυλακή όταν μπαίνεις σου λένε βήξε. Σου λένε βάλε τα χέρια στον πισινό σου, όχι με αυτά τα λόγια, άνοιξε τα και βήξε. Μου είπαν να ζητήσω συγγνώμη. Θα ζητήσω. Από τη μάνα μου και τον πατέρα μου, από τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Τέλος. Ζητάω συγγνώμη κι αν πλήγωσα κάποιον ζητάω συγγνώμη, αλλά τέτοια πράγματα δεν έχω κάνει».

Αναφερόμενος και πάλι στην περίοδο της 12μηνης προφυλάκισής του ο Πετρος Φιλιππιδης τόνισε σε αλλο σημείο της απολογίας του.

«Ξέρετε τι πέρασα εκεί μέσα; Δεν ήξερα αν θα ξυπνήσω το άλλο πρωί. Όχι επειδή θα σου κάνουν κάτι οι κρατούμενοι απαραίτητα, εμένα μου φέρθηκαν άψογα. Ένας κρατούμενος που έχει φάει 30 χρόνια φυλακή μου είπε «εγώ που έχω κάνει όσα έχω κάνει, έχω βρει μια δικαιολογία μέσα μου. Εσύ που είσαι αθώος κάθε σου μέρα μετράει για δέκα».

Απολογούμενος για τη δεύτερη υπόθεση απόπειρας βιασμού το 2010 που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης τόνισε:

«Ήρθε ένα βιογραφικό, όχι πλούσιο, αλλά ήταν λογικό. Ήταν απόφοιτος του θεάτρου τέχνης. Ο κ. Λαμπροπουλος μου έστελνε βιογραφικά να τα έχω υπόψη μου. Μετά από 1-2 μέρες την πήρα τηλέφωνο και της είπα να έρθει στο θέατρο να δει την παράσταση, να γνωριστούμε από κοντά. Νομίζω όταν ήρθε στο θέατρο της είπα ότι υπήρχε πιθανότητα αντικατάστασης. Όντως της έστειλα μήνυμα πριν την παράσταση να δω αν είχε έρθει. Στο διάλειμμα δε θυμάμαι αν της είχα στείλει. Ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε, μιλήσαμε. Κάθισε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα όπως κάνω πάντα όταν γνωρίζω ηθοποιούς. Της είπα για την πιθανή αντικατάσταση, μου είπε την ενδιέφερε. Χάρηκε παρά πολύ» περιέγραψε ο Πέτρος Φιλιππίδης και συμπλήρωσε:

«Όταν ήρθε να παρακολουθήσει δεύτερη φορά. Υπήρχε έντονο φλερτ. Αγγίγματα, χαμόγελα και βλέμματα… Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο. Ότι έγινε έγινε επειδή το θέλαμε και οι δυο. Μια μέρα τη συνάντησα τυχαία στην οδό Σταδίου. Της είπα να έρθει πιο νωρίς την Κυριακή από το θέατρο να μιλήσουμε. Ήταν 12.30-13.00. Στο θέατρο ήταν πάντα ο ταμίας. Είχε ζήτηση η παράσταση και το ταμείο λειτουργούσε κανονικά με βάρδιες. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει από την πλαϊνή πόρτα. Ότι έγινε έγινε με τη θέληση και των δυο. Δεν πιέστηκε κανείς. Μετά ήρθε η συζήτηση για την παράσταση. Υπήρχε θέμα με μια ηθοποιό της παράστασης που είχε θέμα με τον πατέρα της. Μετά με ενημέρωσε ότι μπορεί να συνεχίσει. Αυτό είπα εκείνη την ημέρα στη δεύτερη καταγγέλλουσα. Δεν της εμφάνισα ποτέ σίγουρη την αντικατάσταση. Της είχα πει αν θέλει να παρακολουθήσει την παράσταση και αν χρειαστεί να γίνει η αντικατάσταση να την κάνει εκείνη» είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε:

«Δεν της άρεσε. Ήταν έντονη. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί στην οικογένεια της και σε φίλους. Εκεί της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο. Της άνοιξα, έφυγε και της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Της είπα και για το Λακη το Γλυκουλη. Να προτείνω μπορώ, να επιβάλλω δε μπορώ. Ήμουν ένας σοβαρός επαγγελματίας. Στην τηλεόραση μπορούσα να προτείνω. Στο θέατρο είναι αλλιώς. Μετράει περισσότερο π λόγος σου, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Για κάποιες μέρες μέρα τηλεφωνούσα. Στην αρχή δεν υπήρχε απάντηση. Δε σήκωνε το τηλέφωνο. Κάποια στιγμή απάντησα και προσπάθησα να επαναφέρω την προηγούμενη σχέση μας. Τα τηλεφωνήματα έγιναν πιο χαλαρά, μετά από δυο εβδομάδες ίσως και λιγότερο διεκόπη η επικοινωνία μας».

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και σε ηθοποιό φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας, η οποία κατέθεσε πως γνώριζε για την απόπειρα βιασμού και συνεργάστηκε εντούτοις μαζί του.

«Εγώ αν είχε κάνει κάποιος αυτό το πράγμα σε φίλη μου δε θα συνεργαζόμουν! Και θα το κατήγγειλα. Η συγκεκριμένη ηθοποιός είναι ενεργή, ασχολείται με δικαιώματα, είναι ενεργή πολιτικά. Και δεν της είπε να με καταγγείλει!» είπε ο Πετρος Φιλιππίδης και συμπλήρωσε: «Όσοι με κατηγορούν ξέρουν ότι δεν είμαι βιαστής! Αυτό με σκοτώνει. Θέλουν να με Πλακώσουν; Να μου πουν ότι έχουν να μου πουν; Αλλά όχι αυτό! Ότι είμαι βιαστής!».

Για τα όσα κατέθεσε η ηθοποιός Λένα Δροσάκη ο κατηγορούμενος υποστήριξε:

«Τι να κάνει ο κ. Μπουρδούμης; Να πιστέψει της γυναίκα του. Είχα τόσες γυναίκες υποτίθεται και ήξερα το πρόγραμμα και κυνηγούσα αλλες τόσες που δε με αφορούσαν! Ξέρω για όλες αυτές τις γυναίκες ποτέ πηγαίνουν στις εξετάσεις, ποτέ έχουν τα προγράμματα τους; Είναι απίθανα όλα αυτά! Δε φαντάζεστε ποσο απίθανα είναι όλα αυτά!» ανέφερε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Για τα όσα εισέφερε στο δικαστήριο η Εβελίνα Παπούλια ο κατηγορούμενος τόνισε: «Ήρθε και με είπε αληταρά η Εβελινα Παπούλια! Έμεινε έγκυος η Μπεσυ Μαλφα και την αντικαταστήσαμε με την κυρία Παπούλια. Της έλεγα θα μου κανείς ένα νόημα και θα σταματάμε την παράσταση. Της έφερε ντιβάνι να ξαπλώνει στο ενδιάμεσο. Αυτός είναι ο άνθρωπος που κακοποιεί τις γυναίκες.»

Για την τρίτη καταγγέλλουσα ο Πέτρος Φιλιππίδης ισχυρίστηκε: «Βρεθήκαμε σε καφέ στο ψυχικό. Εγώ ήμουν με το Mercedes. Δεν αμφισβητώ την ημερομηνία, δε θυμάμαι. Είναι πολύ ευχάριστη συνάντηση. Η καταγγέλλουσα με περιγράφει σε δυο διαφορετικές περιστάσεις με διαφορετικούς τρόπους. Η μια είναι ότι μπαίνω με έπαρση και εγωισμό και στην άλλη ότι μπήκα με αγωνία και άγχος και ιδρωμένος και κάπως έτσι. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι ήταν μια πολύ συμπαθητική συνάδελφος. Μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες -μεταξύ άλλων και γυμνές- στο ινσταγκραμ. Φύγαμε και της λέω έχει μεταφορικό μέσο; Όταν είπε όχι της πρότεινα να την πάω εγώ. Της λέω που μένεις, μου λέει Αμπελοκήπους. Με πιάνει στο πόδι, κοιταζόμαστε, καταλαβαίνουμε και οι δυο. Ότι έγινε το θέλαμε και οι δυο. Κανείς δεν πίεσε τον άλλο, κανείς δε δυσαρεστήθηκε. Τελειώνει ότι γίνεται και της λέω να σε πάρω σπίτι; Μου λέει όχι θα πάρω ταξί. Είχε ταξί στην απέναντι πλευρά. Μετά ανακάλυψαν οι δικηγόροι το οικόπεδο! Στο σπίτι μου δίπλα, εκεί που έβγαινε και έπαιζε ο γιος μου!».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου η πρόεδρος του δικαστηρίου υπέβαλε ερωτήσεις.

Πρόεδρος: Θέλω να γίνετε λίγος ποιο συγκεκριμένος. Ποιος το έχει οργανώσει όλο αυτό εναντίον σας όπως λέτε; Ποιο ήταν το κίνητρο της κάθε μιας καταγγέλλουσας;

Φιλιππίδης: Δεν έδωσα δουλειά σε καμία.

Πρόεδρος: Και άλλοι δεν τους έδωσαν….

Φιλιππίδης: Ναι, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει τη σχέση που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί τους…

Πρόεδρος: Άρα ήταν και τα προσωπικά θέματα λέτε;

Φιλιππίδης: Ναι. Από πού προκύπτει το στημένο δηλαδή; Δεν το είδα με τα μάτια μου αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι έγινε από όλα αυτά που έχω δει μέχρι τώρα. Δεν πήραν τη δουλειά. Η πρώτη γιατί έρχονταν και ξαναέρχονταν; Καμία δε μίλησε για βιασμό, ήθελαν να με εξοντώσουν επαγγελματικά.

Ερωτήσεις δέχτηκε και από την εισαγγελέα της έδρας που ζήτησε από τον κατηγορούμενο να εξηγήσει τι εννοεί ακριβώς όταν αναφέρεται σε οργανωμένο σχέδιο.

«Γνωρίζονταν οι Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου. Μετά τηλεφωνήθηκαν όλοι μεταξύ τους. Όλος ο χώρος. Ήθελαν να πετάξουν από το χώρο όσους θεωρούσαν ξεπερασμένους. Ήθελαν να διώξουν όσους είχαν εξουσία, αυτό με την εξουσία βέβαια πρέπει να συζητηθεί. Έπρεπε αυτό να γίνει με γνωστούς ανθρώπους. Θα γινόταν με αγνώστους; Οι πρώτες κατηγορίες δεν έχουν σχέση με αυτές. Είναι πιο ελκυστικό να κατηγορείς για κακουργήματα. Για παράδειγμα η κυρία Παπαχαραλάμπους έχει συμμετάσχει στην ίδια ταινία με την τρίτη καταγγέλλουσα. Ξέρετε οι άνθρωποι βρίσκονται μεταξύ τους» ανέφερε.

Εισαγγέλεας: Η δεύτερη καταγγέλλουσα πως ήξερε τις άλλες;

Φιλιππίδης: Εξετάστε το παρελθόν της. Εγώ δεν μπορώ να πω. Αν θέλετε μια δίκαιη δίκη ψάξτε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Ψάξτε. Είναι εθελόντριες. Δεν έχουν συμβεί αυτά που ισχυρίζονται.

Εισαγγελέας: Επελέγησαν τυχαία;

Φιλιππιδης: Όχι. Δεν γνωρίζετε το σύστημα. Έχει έρθει άνθρωπος στο σπίτι μου και μου έχει μιλήσει για μια από τις καταγγέλλουσες και μου έχει πει ότι είχαν σχέση μαζί τους.

Εισαγγελέας: Λέτε ότι έπρεπε να φύγουν οι παλιοί. Δεν είστε 85 χρόνων.

Φιλιππίδης: Θα είχα φύγει μόνος μου. Παλαιοί για το δικό τους το μυαλό.


cnn.gr