Είναι στιγμές που μόνο η σιωπή μιλά. Ο χρόνος γυρίζει πίσω, τα μάτια καρφώνονται στο ηλεκτρονικό ταμπλό και το βίντεο έρχεται να θυμίσει την τραγωδία, αλλά και ότι 21 ψυχές δεν έφυγαν ποτέ από δίπλα μας. Λιτό, αλλά συγκινητικό το τελετουργικό, για να τιμηθούν οι 21 νεκροί της «θύρας 7». Κι ήταν εκεί, στη σημερινή θύρα 7 (αλλιώς «Ω θαλάσσης»), σε ένα τεράστιο πανό, που κάλυπτε όλη την εξέδρα των οργανωμένων.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν από τα αποδυτήρια, αλλά δεν μπήκαν στις τέσσερις γραμμές. Πήγαν εκεί στη γωνία κι άφησαν από ένα λουλούδι, στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών. Λίγο μετά ακολούθησαν οι τρεις πρώην «ερυθρόλευκοι». Κάιλ Χάινς, Ντάνιελ Χάκετ και Γιάνις Στρέλνιεκς με λουλούδια στα χέρια, έδειξαν σεβασμό, χειροκρότησαν και χειροκροτήθηκαν.


Η fake φωτογραφία που κυκλοφορεί για τη φάση Ινσούα – Πέλκα και η αλήθεια (pics&vid)

Ακολούθησε το βίντεο, με την ιστορία που περνούσε μέσα από εικόνες και τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έκαναν ζέσταμα, έμειναν όρθιοι να παρακολουθούν το βίντεο. Το ίδιο κι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ. Ο Χίλιαρντ δεν κατάλαβε τι συνέβαινε, έκανε διατάσεις, αλλά αμέσως πήγε δίπλα του ο Κώστας Χατζηχρήστος, γυμναστής στη μοσχοβίτικη ομάδα και του εξήγησε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πήγε δίπλα στον Χάκετ, ο οποίος ενημέρωσε τον Αμερικανό συμπαίκτη του για το τι συνέβη.

Ο κόσμος χειροκρότησε, η ιαχή «αδέρφια ζείτε» δόνησε το ΣΕΦ, για να ξεκινήσει το ζέσταμα. Περίπου 10 λεπτά μετά ο Βασίλης Σπανούλης με τα παιδιά του κι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με πατερίτσες, ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, καταθέτοντας κι εκείνοι λουλούδια.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ…


to10.gr