Τι πρέπει να προσέξετε:

Τα ζουζούνια και τα ζωύφια

Με την άνοιξη και το άνθισμα των περισσότερων λουλουδιών, βλέπουμε, όλο και περισσότερα έντομα. Η προσοχή μας λοιπόν πρέπει να επικεντρωθεί στο κύριο ένστικτο της γάτας μας που είναι το κυνήγι! Προσέχουμε ιδιαίτερα τα τσιμπήματα εντόμων όπως μέλισσες, σφήκες κ.ά. και αν είναι δυνατόν επιτηρούμε τη γάτα μας κάθε φορά που μπορεί να βγαίνει σε εξωτερικό χώρο όπως κήπος, μπαλκόνι, βεράντα.

Ψύλλοι

Ο καιρός ζεσταίνει και οι ψύλλοι ξεκινούν τη δική τους παρασιτική και τη δική μας βασανιστική, ζωή. Φροντίστε ήδη από αυτόν τον μήνα -αν παραλείψατε τους χειμερινούς- να πάρετε μέτρα προστασίας από τα εξωπαράσιτα αλλά και από τα αυγά αυτών. Ενδεικτικά τα spray, οι αμπούλες αλλά και τα περιλαίμια για εξωπαράσιτα γάτας θα είναι από τώρα και μέχρι το τέλος Οκτώβρη τα «πολεμοφόδιά» σας.

Οι τρίχες

Αυτήν την εποχή η γάτα σας ξεκινά να ρίχνει το παλιό τρίχωμα και να βγάλει το νέο. Και ναι, φυσικά και μπορείτε να κάνετε πράγματα για να ανακουφίσετε τόσο εσάς όσο και τη γάτα σας:

Δώστε οπωσδήποτε πάστα για την τριχόμπαλα. Η γάτα σας θα καθαριστεί γλείφοντας εντατικά το τρίχωμά της, με τη διαφορά ότι αυτήν την εποχή μαδάει πολύ περισσότερο. Αυτό προκαλεί πολύ μεγαλύτερη συσσώρευση τριχόμπαλας στο στομάχι της γάτας που μπορεί να της δημιουργήσει γαστρεντερικές διαταραχές.

Για να τις αποφύγετε δώστε καθημερινά πάστα τριχόμπαλας.

  • Χτενίστε καθημερινά τη γάτα σας για να επιταχύνετε τη διαδικασία της τριχόπτωσης.
  • Προμηθευτείτε ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής για την τριχόπτωση.
  • Κάντε στεγνό καθάρισμα στη γάτα σας ή και μπάνιο.
  • Χρησιμοποιείστε ρολά καθαρισμού της τρίχας τόσο από ρούχα όσο και από τα έπιπλά σας.

Πηγή