Με δραματικούς τόνους περιγράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, για την οποία ευθύνεται και η Ε.Ε.

Αναφερόμενη στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., η εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτό «επισκιάστηκε από την άγρια διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, η οποία ηγείται μιας εκστρατείας ώστε να μπει σε καραντίνα η Ελλάδα και να σταματήσει η μεταναστευτική ροή προς τα Βαλκάνια με το ελληνικό σφράγισμα των συνόρων με την ΠΓΔΜ».

Η «Guardian» σημειώνει ότι «αν η Ελλάδα αποκοπεί από την υπόλοιπη ζώνη Σένγκεν, το Βερολίνο προβλέπει μια ανθρωπιστική κρίση και μια κρίση ασφάλειας μέσα σε λίγες μέρες».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, το δημοσίευμα επικαλείται και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης για μία σημαντική λειτουργία ενίσχυσης βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και θα οριστικοποιηθεί εντός των ημερών.

2476107

«Η πιθανότητα μιας ανθρωπιστικής κρίσης μεγάλης κλίμακας είναι εδώ και είναι πραγματική» είχε δηλώσει ο κ. Αβραμόπουλος, τη στιγμή που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στον σχεδιασμό για μία κατάσταση έκτακτης ανθρωπιστικής κρίσης έλεγε ότι «η ανθρωπιστική διάσταση στην Ευρώπη γίνεται πολύ πιο σημαντική από ό,τι ήταν μέχρι τώρα».

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα την ώρα που στην ΕΕ είναι διάχυτος ο πανικός για το προσφυγικό.  Η κατάσταση που επικρατεί πλέον στην Ελλάδα μετά και το κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια, σε συνεργασία με την Αυστρία, προκαλεί ασφυξία, ενώ ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας εκτιμάει ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα.

2476101