Η Νissan θα παρουσιάσει από τις 3 έως και τις 13 Μαρτίου στη Γενεύη, δύο εντυπωσιακές ειδικές εκδόσεις των Qashqai και X-Trail.

Με αφετηρία τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα, η Nissan διερευνά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ενισχύσει το σχεδιασμό των επιτυχημένων της crossover, προσδίδοντας μια πιο premium και δυναμική ερμηνεία στο σχεδιασμό τους. Τα δύο αυτοκίνητα με την ονομασία Qashqai Premium Concept και X-Trail Premium Concept αντίστοιχα, αν και διαφορετικά μεταξύ τους, διαθέτουν στοιχεία, όπως χρώματα και υλικά, που υποδηλώνουν με τρόπο αναμφισβήτητο την κοινή καταγωγή τους. Το Qashqai Premium Concept αποτελεί δημιούργημα του Κέντρου Σχεδιασμού της Nissan στην Ευρώπη (NDE) που εδρεύει στην καρδιά του Λονδίνου, ενώ το X-Trail Premium Concept είναι έργο του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδιασμού της Nissan (GDC), στην Ιαπωνία.

Κοινό στοιχείο των δύο αυτοκινήτων είναι η απλή αλλά ζωντανή παλέτα χρωμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη έκκληση του μαύρου και του λευκού. Το χρωματικό παζλ συμπληρώνεται με την αντίθεση από το χρυσό του χαλκού, που προσδίδει τη ζεστασιά αλλά και την κομψότητα που αρμόζει σε ένα crossover.

Qashqai Premium Concept

sdff02

Με ένα κομψό μαύρο ματ χρώμα να κυριαρχεί στην εμφάνισή του, το Qashqai Premium Concept συνδυάζει το σχεδιασμό, το χρώμα καθώς και τα νέα υλικά. Το σύνολο συμπληρώνει το υψηλής ποιότητας χρώμα του χαλκού, αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, ενώ σε συνδυασμό με την έντονη αντίθεση του μαύρου, ενισχύει τη δυναμική σιλουέτα του. Εμφατικό στοιχείο αποτελεί και η χρήση αυθεντικών ανθρακονημάτων στα χαμηλά σημεία του μοντέλου, όπως και οι εντυπωσιακές ζάντες των 20 ιντσών. Παράλληλα, οι προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, προσθέτουν μια αίσθηση σπορ επιδόσεων και απαράμιλλης ποιότητας, ενώ η ενισχυμένη γνώριμη μάσκα τύπου «V», χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο για το δυναμισμό και το premium προφίλ του.

Στο εσωτερικό του Qashqai, η χρήση υλικών όπως το μαλακό λευκό δέρμα Nappa, ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας και της πολυτέλειας για την κατηγορία, σε συνδυασμό με καπιτονέ φινίρισμα στο κεντρικό τμήμα της πλάτης των καθισμάτων αλλά και της βάσης τους. Η premium φινέτσα στο εσωτερικό, ενισχύεται περαιτέρω με τη χρήση υλικού από ίνες άνθρακα σε απόχρωση του χαλκού, μαζί με ένα εντυπωσιακό μαύρο σατέν χρώμιο και γυαλιστερό μαύρο χρώμα, στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων.

sdff04

X-Trail Premium Concept

sdff003

Σε πλήρη αντίθεση με το Qashqai, το X-Trail Premium Concept χρησιμοποιεί ως κύριο χρώμα το λευκό ματ. Το καπό και η οροφή χαρακτηρίζονται από το σκούρο μαύρο των ανθρακονημάτων, δίνοντας στο αυτοκίνητο premium και συγχρόνως σκληροτράχηλη αίσθηση. Η υψηλή αντίθεση του λευκού και του μαύρου χρώματος τονίζει τις γραμμές του μοντέλου, αντανακλώντας και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, ως ενός SUV που «πάει παντού». Η μπροστινή πλευρά του X-Trail Premium Concept χαρακτηρίζεται από το πολυτελές χρώμα του χαλκού, καθώς και από τους μεγάλους τροχούς των 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα, με μαύρο χρώμα που αντανακλά και σε αυτή την περίπτωση τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα με συνδυασμό premium δερμάτων, όπου το σκούρο μαύρο χαρακτηρίζει τα προσκέφαλα και τις πλευρές τους, σε απόλυτη αρμονία με το χρυσαφένιο δερμάτινο φινίρισμα Ultrasuede στο κεντρικό τμήμα της πλάτης και της βάσης τους. Στο ταμπλό και τις πόρτες οι επενδύσεις  χαρακτηρίζονται από τη χρήση του μαύρου ανθρακονήματος, καθώς και από ένα μαύρο ματ χρώμιο, δίνοντας στον εσωτερικό χώρο μια premium, σπορ αίσθηση.sdff05